
Το Κυπριακό βασική προτεραιότητα της σουηδικής προεδρίας, δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου
Προτεραιότητα της σουηδικής προεδρίας είναι η προώθηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Νίκαιας για την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε στη Στοκχόλμη με τη Σουηδέζα ομόλογό του και προεδρεύουσα του Συμβουλίου της ΕΕ, Αννα Λιντ.
25
Προτεραιότητα της σουηδικής προεδρίας είναι η προώθηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Νίκαιας για την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε στη Στοκχόλμη με τη Σουηδέζα ομόλογό του και προεδρεύουσα του Συμβουλίου της ΕΕ, Αννα Λιντ.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να δοθεί στην Τουρκία η εντύπωση πως αποκλείεται επιλεκτικά από διαδικασίες στις οποίες μετέχουν άλλες χώρες που έχουν ξεκινήσει και αυτές την ενταξιακή διαδικασία.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της νότιας Σερβίας και της εκεί δράσης των Αλβανών αυτονομιστών, και συγκεκριμένα με ποιους τρόπους μπορεί η Ένωση και η προεδρία της να βοηθήσουν στην εκτόνωση της κατάστασης.
Μεγάλο μέρος της συνάντησης των δύο υπουργών αφιερώθηκε στα οικολογικά προβλήματα των Βαλκανίων. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε ότι πρόκειται για σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία δεν περιορίζονται στο θέμα του απεμπλουτισμένου ουρανίου, ενώ ήταν κοινή διαπίστωση ότι θα πρέπει να εκπονηθεί ένα συνολικότερο πρόγραμμα για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής.
Τέλος, επί τάπητος τέθηκαν και οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, και ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να εισέλθει σε μία πιο ουσιαστική στρατηγική συζήτηση και επεξεργασία των θεμάτων, ιδιαίτερα μετά την κυβερνητική αλλαγή στις ΗΠΑ αλλά και λόγω των επικείμενων ισραηλινών εκλογών το Φεβρουάριο.
ΑΠΕ
- Κίνα – Ρωσία: «Καθαρά κατασκευάσματα» – Διαψεύδουν τις κατηγορίες του Τραμπ για ανάμιξη στις εκλογές των ΗΠΑ
- Ασφάλιση Κατοικίας: Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για τις κάλυψεις σπιτιού και το οικονομικό όφελος από τον ΕΝΦΙΑ
- 72 δόσεις: Ενεργοποιείται η εφαρμογή – 1.800 ρυθμίσεις μέσω εξωδικαστικού – Τι προβλέπεται
- Κρήτη: Τουρίστρια κινητοποίησε Λιμεμικό και ΕΚΑΒ και όταν την μετέφεραν στο λιμάνι είπε ότι είναι… καλά
- Μάρω Κοντού: «Θα πρέπει να σου πω οριστικά καληνύχτα» – Ο συγκλονιστικός επικήδειος του Νικήτα Κακλαμάνη
- Στο 3,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο – Στο 2,8% στην ευρωζώνη