30

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι λιμενικές αρχές του Ισημερινού, προκειμένου να απομακρύνουν το δεξαμενόπλοιο Jessica από τα νησιά Γκαλαπάγκος. Στα προβλήματα που δημιουργούν τα θαλάσσια ρεύματα προστέθηκε το Σάββατο η έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού, γεγονός που τελικά ανάγκασε τις Αρχές να διακόψουν προσωρινά την επιχείρηση.

Σκοπός των λιμενικών αρχών είναι τώρα να εξισορροπήσουν το πλοίο, ώστε να το απομακρύνουν από την περιοχή, προσπάθεια που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα δύο τρίτα του πετρελαίου που υπήρχε στις δεξαμενές του Jessica έχει χυθεί στη θάλασσα.


Την ίδια ώρα, ο καπετάνιος του πλοίου παραδέχτηκε την ευθύνη του για το ατύχημα, δηλώνοντας ότι δεν υπολόγισε σωστά την είσοδο του τάνκερ στο μικρό λιμάνι του Ειρηνικού. Η ποινή φυλάκισης που αντιμετωπίζει μπορεί να φτάσει τα πέντε έτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ