
Στελέχη κυττάρων μπορούν να συμβάλουν στην ανάπλαση του δέρματος
Παρίσι: Στελέχη κυττάρων που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπλαση του δέρματος, του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών βρέθηκαν για πρώτη φορά σε θηλαστικό που έχει ενηλικιωθεί από ομάδα Γάλλων ερευνητών.
Παρίσι: Στελέχη κυττάρων που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπλαση του δέρματος, του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών βρέθηκαν για πρώτη φορά σε θηλαστικό που έχει ενηλικιωθεί από ομάδα Γάλλων ερευνητών.
Οι εργασίες αυτές, οι οποίες δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος της διμηνιαίας αμερικανικής επιθεώρησης “Cell”, αποτελούν την “πρώτη άμεση απόδειξη ότι υπάρχουν τα εν λόγω κύτταρα και μπορούν να αναπαράγουν το δέρμα” δήλωσε ο Ίαν Μπαραντόν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (INSERM) στη Γαλλία.
Τα αποτελέσματα αυτά, που προέκυψαν έπειτα από δοκιμές σε ποντίκια, ανοίγουν το δρόμο για σημαντικές εξελίξεις στη δερματολογία. Θα μπορούσαν μελλοντικά να συμβάλουν στην επούλωση εγκαυμάτων, στη βελτίωση αποτελεσμάτων σε μεταμοσχεύσεις δέρματος σε μεγάλα εγκαύματα, αλλά και να δώσουν νέες ελπίδες για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Η βία στη Δυτική Όχθη συνεχίζεται – Ισραηλινοί έποικοι έβαλαν φωτιά σε τζαμιά μετά από αιματηρή σύγκρουση
- Βλάχος για το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής: «Αφού το κάναμε μία φορά, γιατί να μην το κάνουμε και την επόμενη;»
- Φορούσε μαύρο νυφικό η χθεσινή μας η κοπέλα – Οι διάσημες που απέφυγαν το λευκό
- Γιγάντιες δασικές πυρκαγιές απειλούν Γαλλία και Ισπανία – Πάνω από 325.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί
- Φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης: Σήμανε συναγερμός – Δύο μηνύματα από το 112, σηκώθηκαν επτά εναέρια μέσα
- Αποκάλυψη Αλ Σάρα: Η Συρία επιδιώκει συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ – Τι είπε για τα Υψίπεδα του Γκολάν


