Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επικίνδυνο το αφροδισιακό Spanish fly

Επικίνδυνο το αφροδισιακό Spanish fly

Θεσσαλονίκη: Το προϊόν που ονομάζεται "Spanish fly" (ισπανική μύγα) και περιέχει καθαριδίνη (ή κανθαρίνη), μια νεφροτοξική ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο, κυκλοφορεί σε σταγόνες έξω από τα σχολεία της Αθήνας και υπόσχεται να αυξήσει τη λίμπιντο των εφήβων.

Θεσσαλονίκη: Το προϊόν που ονομάζεται «Spanish fly» (ισπανική μύγα) και περιέχει καθαριδίνη (ή κανθαρίνη), μια νεφροτοξική ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο, κυκλοφορεί σε σταγόνες έξω από τα σχολεία της Αθήνας και υπόσχεται να αυξήσει τη λίμπιντο των εφήβων.


Φυλλάδια που προτρέπουν μαθητές να ρίξουν κρυφά διεγερτικές σταγόνες στο ποτό των κοριτσιών της παρέας τους διανέμονται σε φωτοτυπίες σε λύκεια της χώρας, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).


«Δέκα σταγόνες από το προϊόν Spanish fly (ισπανική μύγα) είναι αρκετές για να πέσει η γυναίκα που επιθυμείτε στην αγκαλιά σας» αναφέρει το φυλλάδιο. Η καθαριδίνη είναι το εκχύλισμα από κάποια έντομα, μικρά σκαθάρια, του είδους «ισπανική μύγα».


Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βλασόπουλος, ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία των μαθητών.


Οι υπεύθυνοι του ΕΟΦ αμέσως μετά την καταγγελία έσπευσαν να ζητήσουν το προϊόν από το κατάστημα που το πουλούσε για να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους. Οι υπάλληλοι όμως τους είπαν ότι αυτό έχει εξαντληθεί.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρασκευάστρια εταιρεία του «Spanish fly», που διαφημίζει τα προϊόντά της και στο Διαδίκτυο, απασχολεί χρόνια τον ΕΟΦ, ο οποίος στο παρελθόν είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία παρόμοιων προϊόντων, επειδή περιείχαν παράνομες φαρμακευτικές ουσίες.


Πηγή: ΜΠΕ

health.in.gr

Sports in

Τσιτσιπάς: «Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς είναι σα να τρώω πίτσα στη Ρώμη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι δηλώνοντας ενθουσιασμένος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024