Προανακριτική επιτροπή για Ρέππα και Πάγκαλο ζητά η ΝΔ, βασιζόμενη στο πόρισμα Ντογιάκου
Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους από τον υπουργό Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Δημήτρη Ρέππα και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο, ζητούν 119 από τους 122 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
35
Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους από τον υπουργό Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Δημήτρη Ρέππα και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο, ζητούν 119 από τους 122 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Δύο από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απουσιάζουν στο εξωτερικό, ενώ ο Β.Μιχαλολιάκος παραμένει στο νοσοκομείο.
Οι 119 βουλευτές, βασιζόμενοι στο πόρισμα του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου που αφορά στην ανάληψη από επιχειρηματίες του Τύπου έργων ή προμηθειών του Δημοσίου, ζητούν τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για να διερευνηθεί εάν ο κ. Ρέππας και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έχουν διαπράξει τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι μυστική και δεν συμμετέχουν σε αυτή οι βουλευτές σε βάρος των οποίων διατυπώνονται οι κατηγορίες.
Σχολιάζοντας την εν λόγω πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, κ. Ρέππας, κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ για πολιτική σκοπιμότητα.
«Το κείμενο αυτό που δήθεν αποτελεί την κατάληξη μιας έρευνας συντάχθηκε χωρίς προηγουμένως να επιδιωχθεί η συγκέντρωση στοιχείων και πληροφοριών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και με τη σκόπιμη ή από άγνοια αποφυγή αναφοράς ισχυουσών νομικών διατάξεων για το θέμα αυτό» τόνισε ο κ. Ρέππας για να προσθέσει: «Γιατί άραγε;»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διχάζει την Ιταλία η υπόθεση του κοσμηματοπώλη που καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε τους δύο ληστές του
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)









































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442