55

Αναστάτωση σημειώθηκε στο λιμάνι της Καλύμνου τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν το επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο Ρόδος, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Πάτμος – Λέρος – Κάλυμνος – Κως – Ρόδος, παρέσυρε και βύθισε κατά τον απόπλου του δύο αλιευτικά σκάφη, ενώ προκάλεσε ζημιές και σε άλλα παράπλευρα καΐκια. Εκτός κινδύνου είναι το πλήρωμα και οι 132 επιβάτες του πλοίου, οι οποίοι προς το παρόν παραμένουν στο νησί.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στη διάρκεια των κινήσεων απεμπλοκής της άγκυρας κατά τον απόπλου του πλοίου στις 4:10 τα ξημερώματα της Τρίτης.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, έχει ήδη γίνει η απεμπλοκή της άγκυρας από δύτες, ενώ το πλοίο παραμένει για επιθεώρηση στο λιμάνι της Καλύμνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ