Λαλιώτης και Βερελής ενώνουν τις δυνάμεις τους για να λειτουργήσει το Μάρτιο το νέο αεροδρόμιο στα Σ
Συνάντηση με τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη και Μεταφορών Χρήστο Βερελή είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Το θέμα της συζήτησής τους ήταν ο χρόνος λειτουργίας του νέου αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα.
Συνάντηση με τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη και Μεταφορών Χρήστο Βερελή είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Το θέμα της συζήτησής τους ήταν ο χρόνος λειτουργίας του νέου αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Λαλιώτης τόνισε ότι τα υπουργεία Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ κλιμακώνουν τις προσπάθειές τους έτσι ώστε το νέο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος να λειτουργήσει μέσα στο Μάρτιο.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ προσέθεσε ότι η εντατική αυτή προσπάθεια αφορά και στις προσβάσεις στο αεροδρόμιο, ώστε το έργο να έχει τις καλύτερες συγκοινωνίες οι οποίες θα το καθιστούν ένα σύγχρονο ασφαλές και αποδοτικό αεροδρόμιο.
Διαμαρτύρεται η ΟΣΥΠΑ
Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) με υπόμνημά της προς τον πρωθυπουργό υποστηρίζει ότι η λειτουργία του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα επηρεάζει άμεσα την ομαλή λειτουργία των άλλων αεροδρομίων της χώρας.
Η ΟΣΥΠΑ επισημαίνει ακόμη ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από πλευράς αρμοδίων για το μέλλον των εργαζομένων στο αεροδρόμιο των Αθηνών, το οποίο πρόκειται να κλείσει.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.