38

Η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης με συντριπτική πλειοψηφία την απαγόρευση της θήρας με κυνηγόσκυλα στην Αγγλία και την Ουαλία, ένα μέτρο που έχει διχάσει την κοινή γνώμη στη χώρα και δεν πρόκειται να ισχύσει προτού περάσουν αρκετοί μήνες.

Οι βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση απαγόρευσης του παραδοσιακού αυτού σπορ με ψήφους 387 υπέρ και 174 κατά, αφού είχαν ήδη απορρίψει το ενδεχόμενο να επιτρέπεται το κυνήγι κατόπιν χορήγησης ειδικής άδειας.


Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί για συζήτηση στη Βουλή των Λόρδων, όπου, όμως, η μεγάλη πλειοψηφία έχει ήδη ταχθεί κατά της απαγόρευσης του κυνηγιού, ενός από τα αγαπημένα σπορ της βασιλικής οικογένειας και του ίδιου του διαδόχου, πρίγκιπα Καρόλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ