34

Μπλακάουτ σημειώθηκε την Τρίτη σε πολλές περιοχές της Κρήτης ως συνέπεια της σφοδρής κακοκαιρίας και των βλαβών που παρουσίασαν μονάδες της ΔΕΗ στο Ηράκλειο και τα Χανιά, περιοχές που δοκιμάζονται από τις καταρρακτώδεις βροχές. Στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων υπήρξε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές τα ηλεκτρονικά τμήματα μιας μεγάλης γεννήτριας που τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Την ίδια ώρα, μία γεννήτρια ατμού στη μονάδα των Λινοπεραμάτων Ηρακλείου υπέστη βλάβη, με συνέπεια η εικόνα που παρουσίαζε χθες βράδυ το δίκτυο της ΔΕΗ να είναι ιδιαίτερα προβληματική.


Υπεύθυνοι της ΔΕΗ άρχισαν να πραγματοποιούν διακοπές ρεύματος περίπου μιας ώρας σε περιοχές του νησιού, ώστε να μην υπερφορτωθεί το δίκτυο και τεθεί εξ ολοκλήρου εκτός λειτουργίας.


Τεχνικοί της επιχείρησης εργάζονται πυρετωδώς για να μπορέσουν να διορθώσουν τις βλάβες.


Αργά το βράδυ οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις μετέτρεψαν σε ποτάμια τους δρόμους του Ηρακλείου, ενώ πολλά υπόγεια πλημμύρισαν στις περιοχές Γιόφυρο και Αγίας Τριάδας. Παράλληλα, σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο εθνικό δίκτυο Ηρακλείου – Χανίων, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο