Εκλογές στο Κόσοβο το συντομότερο δυνατόν θέλει ο νέος πολιτικός διοικητής της επαρχίας
Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή γενικών εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο στοχεύει ο νέος επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στην επαρχία (UNMIK), Χανς Χέκερουπ, όπως δήλωσε ο ίδιος την Τρίτη, μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι, προτού διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να έχει ξεκαθαριστεί ο ρόλος του Κοινοβουλίου που θα προκύψει από αυτές.
Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή γενικών εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο στοχεύει ο νέος επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στην επαρχία (UNMIK), Χανς Χέκερουπ, όπως δήλωσε ο ίδιος την Τρίτη, μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι, προτού διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να έχει ξεκαθαριστεί ο ρόλος του Κοινοβουλίου που θα προκύψει από αυτές.
«Αυτό που θέλουμε είναι να διεξαχθούν οι εκλογές αυτές το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο Χέκερουπ μετά την πρώτη συνάντησή του με τους πολιτικούς ηγέτες του Κοσόβου στην Πρίστινα. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να ξεκαθαριστεί εξαρχής «τι ακριβώς θα εκλεγεί και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες των νέων σωμάτων που θα προκύψουν».
Επίσης, ζήτησε τη δημιουργία γραφείου της UNMIK στο Βελιγράδι, ώστε να έχει άμεση επικοινωνία με τις γιουγκοσλαβικές Αρχές για την επίλυση τεχνικών και διοικητικών προβλημάτων που προκύπτουν στο Κόσοβο, διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση το γραφείο αυτό δεν θα έχει αντικείμενο την εξέταση του μέλλοντος της επαρχίας.
Τέλος, ο νέος πολιτικός διοικητής του Κοσσυφοπεδίου εμφανίστηκε πρόθυμος να συμβάλει και να διευκολύνει την τελική πολιτική διευθέτηση του ζητήματος της επαρχίας, τονίζοντας ότι βασικός του στόχος θα είναι η εφαρμογή όλων των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Από την πλευρά του ο νικητής των τοπικών εκλογών του Οκτωβρίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Χέκερουπ συζήτησαν τα σχέδια του επικεφαλής της UNMIK για την αυτονομία του Κοσόβου. Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι βασική επιδίωξη των Αλβανών παραμένει η πλήρης ανεξαρτησία.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας