
Προβληματισμοί για την αρνητική στάση του Βελιγραδίου στην υποψηφιότητα Ρόντου
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η γιουγκοσλαβική πλευρά ήταν εκείνη που αρνήθηκε να δεχτεί την υποψηφιότητα του Αλεξ Ρόντου στη θέση του επικεφαλής του ΟΑΣΕ στο Βελιγράδι και οι εικασίες που μπορούν να γίνουν για τη στάση της αυτή είναι πολλές, υποστηρίζει την Τρίτη η εφημερίδα Τα Νέα.
56
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η γιουγκοσλαβική πλευρά ήταν εκείνη που αρνήθηκε να δεχτεί την υποψηφιότητα του Αλεξ Ρόντου στη θέση του επικεφαλής του ΟΑΣΕ στο Βελιγράδι και οι εικασίες που μπορούν να γίνουν για τη στάση της αυτή είναι πολλές, υποστηρίζει την Τρίτη η εφημερίδα Τα Νέα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μία εξήγηση που μπορεί να δοθεί σχετικά με το θέμα είναι πως ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, θεώρησε ότι ο Αλεξ Ρόντος είναι άνθρωπος του Τζίντζιτς, ο οποίος μετέχει στον κυβερνητικό σχηματισμό και έχει κακές σχέσεις με τον προαναφερθέντα.
Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, οι αγγλοσαξονικές καταβολές του Ρόντου ήγειραν την καχυποψία του Γιουγκοσλάβου προέδρου. Πιθανολογείται, ακόμη, ότι ο Β.Κοστούνιτσα θεωρεί τις σχέσεις του με την Αθήνα «εξασφαλισμένες» και κατ αυτή την έννοια αποφάσισε να υποστηρίξει για τη συγκεκριμένη θέση τον υποψήφιο άλλης χώρας (όπως και έγινε).
Έντονη η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη
H υπεύθυνη τομεάρχης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, με χθεσινή δήλωσή της κάνει λόγο για «προχειρότητα» στην εξωτερική πολιτική που ασκείται. «Η επιμονή του υπουργείου Εξωτερικών στο πρόσωπο του κ. Ρόντου, περιφρονώντας το σύνολο της διπλωματικής υπηρεσίας, έχει κόστος για την ελληνική εξωτερική πολιτική» αναφέρει η κ. Μπακογιάννη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Προβάδισμα για την «Ένωση» (1-0) από αυτογκόλ (vid)
- Τζάστιν Μπίμπερ, Μπίλι Άιλις, SZA και Sexyy Red: Νοσταλγία στο κόκκινο στη σκηνή του Coachella
- Πανιώνιος – ΑΕΚ 57-71: Και πάλι 3η η «Ένωση», σε δύσκολη θέση για την παραμονή του ο Πανιώνιος (vid)
- Δασμοί ή κατάρρευση: Το δίλημμα της ΕΕ απέναντι στην κινεζική επέλαση
- Κικίλιας από Χανιά: Ενίσχυση του Λιμενικού στην Κρήτη με επιπλέον εναέρια μέσα, Heron drones και νέα στελέχη
- Έγραψε ιστορία ο Ματαράτσο

