Με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας στο Κόσοβο ανέλαβε τα καθήκοντά του ο αντικαταστάτης του Κουσνέ
Η προετοιμασία του νομικού πλαισίου για τις εκλογές, που θα οργανώσει στο Κόσοβο ο ΟΗΕ, και ο τερματισμός της βίας που συνεχίζει να ταλανίζει την περιοχή είναι οι προτεραιότητες του νέου επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK), Χανς Χέκερουπ, o οποίος ανέλαβε τη Δευτέρα επισήμως τα καθήκοντά του, μετά την αποχώρηση του Μπερνάρ Κουσνέρ.
Η προετοιμασία του νομικού πλαισίου για τις εκλογές, που θα οργανώσει στο Κόσοβο ο ΟΗΕ, και ο τερματισμός της βίας που συνεχίζει να ταλανίζει την περιοχή είναι οι προτεραιότητες του νέου επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK), Χανς Χέκερουπ, o οποίος ανέλαβε τη Δευτέρα επισήμως τα καθήκοντά του, μετά την αποχώρηση του Μπερνάρ Κουσνέρ.
Ο Χέκερουπ, οποίος έχει διατελέσει υπουργός Αμυνας της Δανίας, φαίνεται πως θα ακολουθήσει διαφορετική πολιτική από αυτήν του προκατόχου του. Εισερχόμενος στα γραφεία της UNMIK, ο Δανός πολιτικός δήλωσε ότι θα φροντίσει αρχικά για τη δημιουργία άριστων συνθηκών εν όψει των εκλογών του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, προτού ορίσει την ημερομηνία διενέργειάς τους.
Ο Κουσνέρ έχει «συμβουλέψει» το διάδοχό του να μην καθυστερήσει να λάβει την απόφαση αυτή, ώστε να εκμεταλλευτεί το κλίμα αλλαγής που έχει δημιουργηθεί στη Γιουγκοσλαβία μετά την άνοδο του Βόισλαβ Κοστουνίτσα στην προεδρία της χώρας.
Ο ίδιος παραδέχτηκε, λίγο πριν εγκαταλείψει το Κόσοβο, ότι ο ΟΗΕ δεν κατάφερε να προστατεύσει τους Σέρβους της περιοχής, ζήτημα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Χέκερουπ.
«Δουλειά μου είναι να δημιουργήσω ένα ασφαλές περιβάλλον, ώστε να καταστούν δυνατές οι επιστροφές των προσφύγων, και για αυτό θα χρειαστεί ακόμα χρόνος» κατέληξε σκεπτικός ο νέος επικεφαλής της πολιτικής διοίκησης του ΟΗΕ στο Κόσοβο.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας