Νέες διαδηλώσεις των υποστηρικτών του Φαλούν Γκονγκ κατά της κινεζικής κυβέρνησης
Παρά τις απειλές της Κίνας, άρχισαν το Σάββατο οι διαδηλώσεις που διοργανώνουν στο Χονγκ Κονγκ υποστηρικτές του διαλογιστικού κινήματος Φαλούν Γκονγκ από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εκστρατεία που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η κινεζική κυβέρνηση.
Παρά τις απειλές της Κίνας, άρχισαν το Σάββατο οι διαδηλώσεις που διοργανώνουν στο Χονγκ Κονγκ υποστηρικτές του διαλογιστικού κινήματος Φαλούν Γκονγκ από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εκστρατεία που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η κινεζική κυβέρνηση.
Περίπου 900 άτομα τέλεσαν λειτουργία σε δημόσιο πάρκο του Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια πραγματοποίησαν σιωπηρή πορεία προς γραφείο της κινεζικής κυβέρνησης, κρατώντας πανό στα οποία αναγραφόταν το σύνθημα «Σταματήστε τη δίωξη του Φαλούν Γκονγκ».
Όπως μεταδίδει το BBC, σχημάτισαν με τα σώματά τους τα κινεζικά ιδεογράμματα για τις λέξεις «αλήθεια», «καλοσύνη» και «ανεκτικότητα». Οι υποστηρικτές του Φαλούν Γκονγκ καταγγέλλουν ότι οι πιστοί του κινήματος έχουν δολοφονηθεί ή υποστεί βασανιστήρια από την κινεζική αστυνομία.
Η άσκηση της συγκεκριμένης μορφής διαλογισμού επιτρέπεται ακόμα στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο διαθέτει κάποια αυτονομία ως πρώην βρετανικό έδαφος, ενώ στην υπόλοιπη Κίνα βρίσκεται εκτός νόμου από το 1999, με την κατηγορία ότι ευθύνεται για το θάνατο 1.500 μελών της, εξαναγκάζοντάς τους να αυτοκτονήσουν ή να αρνηθούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η διαμαρτυρία αυτή είναι η μεγαλύτερη που πραγματοποιείται στο Χονγκ Κονγκ από τότε που η κινεζική κυβέρνηση άρχισε την επιχείρηση καταστολής του κινήματος.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας