
Αβέβαιοι οι Βρετανοί γιατροί για την ασφάλεια του ΜΜR
Λονδίνο: Μολονότι πρόσφατες έρευνες δεν διαπιστώνουν σχέση μεταξύ του εμβολίου για τις ασθένειες ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα (MMR) και του αυτισμού, δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομεία στην Ουαλία καταδεικνύει ότι οι λειτουργοί υγείας διστάζουν να χορηγήσουν συμπληρωματική δόση του εμβολίου.
Λονδίνο: Μολονότι πρόσφατες έρευνες δεν διαπιστώνουν σχέση μεταξύ του εμβολίου για τις ασθένειες ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα (MMR) και του αυτισμού, δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομεία στην Ουαλία καταδεικνύει ότι οι λειτουργοί υγείας διστάζουν να χορηγήσουν συμπληρωματική δόση του εμβολίου.
Μελέτη σε 600 γιατρούς, νοσοκόμες και επισκέπτες υγείας στην Ουαλία αποκάλυψε ότι περίπου οι μισοί είχαν αμφιβολίες σχετικά με τη δεύτερη δόση του εμβολίου που δίνεται στα παιδιά ηλικίας τριών έως πέντε ετών.
Τα παιδιά λαμβάνουν την πρώτη δόση περίπου στο δέκατο όγδοο μήνα.
Ο Δρ. Μάρκο Πέτροβιτς του κέντρου ελέγχου νοσημάτων της Ουαλίας ανέφερε ότι «σχετικά με τη δεύτερη δόση του εμβολίου το 48% των ειδικών διατηρούσε επιφυλάξεις για τη χορήγησή του και το 3% διαφώνησε με αυτή».
Η μελέτη, που εκδόθηκε στο British Medical Journal, έδειξε επίσης ότι οι επαγγελματίες του χώρου της υγείας δεν γνωρίζουν αλλά ούτε και χρησιμοποιούν πηγές πληροφόρησης σχετικά με τους εμβολιασμούς.
Οι φόβοι σχετικά με την ασφάλεια του MMR ανέκυψαν πριν από τρία χρόνια, ύστερα από μια αμφιλεγόμενη μελέτη γιατρών του Royal Free Hospital School of Medicine στο Λονδίνο, η οποία ανέφερε ότι ο εμβολιασμός μπορούσε να συνδεθεί με αυτισμό ή εντερική νόσο.
Παρ’ όλα αυτά, μια ανασκόπηση των αποτελεσμάτων από ομάδα ειδικών γιατρών, αλλά και επακόλουθες μελέτες δεν απέδειξαν καμία σύνδεση μεταξύ του MMR και των εν λόγω διαταραχών.
Παρά τις διαβεβαιώσεις, πολλοί γονείς εμφανίζονται απρόθυμοι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και τα επίπεδα εμβολιασμού έχουν πέσει κάτω από το 95% του συνολικού αριθμού των παιδιών, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΥ.
Το φαινόμενο εγκυμονεί κινδύνους για μια σοβαρή έξαρση ιλαράς.
Πηγή: Reuters
health.in.gr
- Η αληθινή ιστορία πίσω από τον «Λύκο της Wall Street»
- Μουντιάλ: Σχεδόν 20 δισ. δολάρια το οικονομικό αποτύπωμα στις ΗΠΑ
- Η βιομηχανία του φόβου στη Βαλτική Θάλασσα: Τα δισεκατομμύρια του ΝΑΤΟ και η ομηρία των πολιτών
- Το Βέλγιο απαγορεύει τις εισαγωγές από οικισμούς Ισραηλινών εποίκων, αφού κατήγγειλε την αδράνεια της ΕΕ
- Καραλής: «Χρειάζομαι ξεκούραση και αποθεραπεία – Μεγάλος στόχος το χρυσό στο Ευρωπαϊκό»
- Με Δούρου και Νίκο Παππά γραμματέα ο επιθανάτιος ρόγχος του ΣΥΡΙΖΑ – Μένει μέχρι να φύγει ο Πολάκης


