
Στο Βερολίνο ο Καραμανλής για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος – Δεν θα συναντηθεί με Γιλμάζ
Με βέβαιη την επανεκλογή του στη θέση ενός εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής μετέβη την Πέμπτη στο Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει στο συνέδριο του ΕΛΚ. Στο συνέδριο συμμετέχει και ο πρόεδρος τoυ τουρκικού Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας (ANAP), Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος πάντως δεν αναμένεται να συναντηθεί με τον κ. Καραμανλή.
31
Με βέβαιη την επανεκλογή του στη θέση ενός εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής μετέβη την Πέμπτη στο Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει στο συνέδριο του ΕΛΚ. Στο συνέδριο συμμετέχει και ο πρόεδρος τoυ τουρκικού Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας (ANAP), Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος πάντως δεν αναμένεται να συναντηθεί με τον κ. Καραμανλή.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη «δημιουργική συνεργασία» του κόμματός του (ΑΝΑΡ) με τα άλλα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα, δεν παρέλειψε ωστόσο να επαναλάβει τις ανησυχίες του για τη στάση ορισμένων πολιτικών φορέων που, όπως είπε, «στην πραγματικότητα δεν έχουν αποδεχτεί ότι η Τουρκία θα καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπονομεύουν με διάφορους τρόπους αυτή την προοπτική».
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Γιλμάζ άφησε να εννοηθεί ότι λόγω του προγράμματος των εργασιών κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει χρόνος για μία ιδιαίτερη συνομιλία με τον Κώστα Καραμανλή, τόνισε όμως ότι «οι σχέσεις μας είναι καλές».
Το θέμα της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας συζητήθηκε, πάντως, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν από κοινού την Τετάρτη για το περιεχόμενο της διακήρυξης με τον τίτλο «Ένωση κοινών αξιών» ο πρόεδρος του ΕΛΚ, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Βίλφριντ Μαρτένς, και η πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Ανγκελα Μέρκελ.
Στα κείμενα του συνεδρίου του ΕΛΚ συμπεριλαμβάνονται προτάσεις ψηφισμάτων, μεταξύ των οποίων και αυτό που υπέβαλε το κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου (ΔΗΣΥ), που ζητά την αποσύνδεση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την προϋπόθεση της επίλυσης του πολιτικού προβλήματος της νήσου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιες χώρες θα είναι οι πλουσιότερες στην Ευρώπη μέχρι το 2030 – Ουραγός η Ελλάδα
- Μυτιλήνη: Σοβαρές ελλείψεις σε βασικά προϊόντα από την διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων
- Χολαργός: Συνελήφθη 46χρονος για παιδική πορνογραφία – Οργάνωνε εκδρομές με ποδήλατα για ανηλίκους
- Ο Γιώργος Παπασταμούλος συνδέει την Αθήνα με τους Κενυάτες δρομείς σε ένα ντοκιμαντέρ στα 2.500 μ. υψόμετρο
- «Το πιο τρελό πράγμα που έχει συμβεί στην καριέρα μου»: Περήφανος ο ΛεΜπρόν που έπαιξε στα Playoffs με τον γιο του
- Τσουκαλάς: Σεξιστική επίθεση με στοιχεία ηλικιακού ρατσισμού η επίθεση Λαζαρίδη στη Ντόρα Μπακογιάννη
