Επικίνδυνο πυρηνικό φορτίο θα μεταφέρει η Γαλλία στην Ιαπωνία προειδοποιεί η Greenpeace
Φορτίο πυρηνικών καυσίμων, το οποίο περιέχει ποσότητα πλουτωνίου ικανή για την κατασκευή 20 ατομικών βομβών, πρόκειται να μεταφέρει στην Ιαπωνία διά θαλάσσης η γαλλική κρατική εταιρεία επεξεργασίας πυρηνικών πρώτων υλών Cogema, προειδοποίησε την Τρίτη η Greenpeace.
Φορτίο πυρηνικών καυσίμων, το οποίο περιέχει ποσότητα πλουτωνίου ικανή για την κατασκευή 20 ατομικών βομβών, πρόκειται να μεταφέρει στην Ιαπωνία διά θαλάσσης η γαλλική κρατική εταιρεία επεξεργασίας πυρηνικών πρώτων υλών Cogema, προειδοποίησε την Τρίτη η Greenpeace.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της διεθνούς οικολογικής οργάνωσης, δύο πλοία θα αναχωρήσουν από το λιμάνι Μπάροου ιν Φερνς στη βόρεια Αγγλία με προορισμό το Σερμπούργκ της βόρειας Γαλλίας, όπου θα γίνει η παραλαβή του φορτίου, το οποίο στη συνέχεια θα μεταφερθεί στον πυρηνικό σταθμό Κασιουαζάκι στην Ιαπωνία.
«Το πλήρωμα των πλοίων θα είναι οπλισμένο για την ασφάλεια του επικίνδυνου φορτίου που περιέχει περίπου 220 κιλά πλουτωνίου, αρκετά για την κατασκευή 20 ατομικών βομβών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Greenpeace.
H Cogema επιβεβαίωσε ότι το φορτίο θα αποσταλεί «σύντομα» στην Ιαπωνία, συμπληρώνοντας ότι η ημερομηνία και περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση του φορτίου.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας