
Στη Γερμανία τα πρώτα… πολιτικά θύματα της νόσου των “τρελών αγελάδων”
Βερολίνο: Σε κυβερνητική κρίση εξελίχθηκε την Τρίτη στη Γερμανία η κρίση των "τρελών αγελάδων" μετά την παραίτηση του σοσιαλδημοκράτη Φούνκε και της "Πράσινης" Φίσερ. Οι δύο πρώην υπουργοί αποχώρησαν από την κυβερνητική σύνθεση υπό την πίεση της κοινής γνώμης για τους χειρισμούς τους γύρω από το θέμα, ενώ την Τετάρτη ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ αντικατέστησε τους παραιτηθέντες με δύο επιφανείς γυναίκες.
Βερολίνο: Σε κυβερνητική κρίση εξελίχθηκε την Τρίτη στη Γερμανία η κρίση των “τρελών αγελάδων” μετά την παραίτηση του σοσιαλδημοκράτη Φούνκε και της “Πράσινης” Φίσερ. Οι δύο πρώην υπουργοί αποχώρησαν από την κυβερνητική σύνθεση υπό την πίεση της κοινής γνώμης για τους χειρισμούς τους γύρω από το θέμα, ενώ την Τετάρτη ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ αντικατέστησε τους παραιτηθέντες με δύο επιφανείς γυναίκες.
Η Ρενάτε Κίναστ, επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων, είναι η νέα υπουργός Γεωργίας στη θέση του σοσιαλδημοκράτη Καρλ Χάινς Φούνκε, ενώ στη θέση της επίσης παραιτηθείσας “Πράσινης” υπουργού Υγείας Αντρέα Φίσερ διορίζεται η Ούλα Σμιτ, κοινοβουλευτικό στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.
Με τις παραιτήσεις αυτές, οι αποχωρήσεις από την κυβέρνηση συνασπισμού του καγκελάριου Γκέρχαρντ Στρέντερ στα δύο χρόνια της παραμονής του στην εξουσία ανέρχονται σε επτά.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Αυτή είναι η«χρυσή» βίβλος του Champions League: Το δεύτερο της Παρί
- Τι ζήτησε ο ισραηλινός στρατός από αυτόν του Λιβάνου στις ΗΠΑ
- Πώς πυρκαγιές και πλημμύρες δημιουργούν περιοχές που δεν μπορούν να ασφαλιστούν σε όλη την Ευρώπη
- Χάος στη Ρώμη: Άλογα ξέφυγαν από στρατιωτική πρόβα – Τραυματίστηκαν πέντε πολίτες
- Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Συστάσεις για τις θεραπείες και τα υποψήφια εμβόλια για τον Έμπολα
- Παρί Σεν Ζερμέν – Άρσεναλ 4-3 πεν. (1-1 κ.α.): Ακλόνητοι στην κορυφή της Ευρώπης οι Παριζιάνοι!

