
Για συνταγματική αναθεώρηση και Ολυμπιακούς Αγώνες συζήτησαν Σημίτης – Βενιζέλος
Η αναθεώρηση του Συντάγματος και η πορεία προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Πολιτισμού και εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
35
Η αναθεώρηση του Συντάγματος και η πορεία προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Πολιτισμού και εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι για την αναθεώρηση του Συντάγματος έγινε «μία τελευταία επισκόπηση, έτσι ώστε οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ να είναι σαφείς και να βοηθούν το στόχο που έχουμε θέσει, να διαμορφώσουμε το Σύνταγμα του 21ου αιώνα».
Ο ίδιος ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων που, όπως ανέφερε, διεξάγεται με έντονο ρυθμό.
Ερωτηθείς για το «σύνδρομο των Βαλκανίων», ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε την ανάγκη ιατρικών ερευνών αλλά και επιτόπιων ελέγχων.
Παράλληλα, προσέθεσε ότι το θέμα αφορά, εκτός από τους πληθυσμούς που είναι εγκαταστημένοι εκεί, στις στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν σταθμεύσει, αλλά και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ως διεθνείς οργανισμούς.
Ο υπουργός Πολιτισμού επισήμανε ότι δεν θέλει να παρεμβαίνει σε ζητήματα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά του, και παρέπεμψε στους υπουργούς Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο και Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.
Πάντως, τόνισε ότι, εάν διαπιστωθεί από την έρευνα ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των στρατιωτών μας, «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα» και συμπλήρωσε ότι, εξ όσων γνωρίζει, η χώρα μας δεν έχει επιβαρυνθεί από ραδιενέργεια.
Τέλος, υπενθύμισε: «Η βασική πολιτική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, θα έλεγα όλου του ελληνικού λαού, ήταν η Ελλάδα να μη μετέχει σε πολεμικού χαρακτήρα επιχειρήσεις στην περιοχή της τέως Γιουγκοσλαβίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Μαντόνα επιστρέφει στο Coachella 20 χρόνια μετά: Εμφάνιση- έκπληξη με Σαμπρίνα Κάρπεντερ
- Βουλγαρία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές
- Πώς οι Simpsons εξελίχθηκαν σε τηλεοπτικό φαινόμενο που διαμόρφωσε την παγκόσμια κουλτούρα και οικονομία
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη στο ΣΕΦ – «Τελικός» παραμονής στη Γλυφάδα
- Athens Throws Open Its Doors on World Heritage Day
- Ψηφιακό δελτίο αποστολής: Πότε απαιτείται η έκδοσή του – Οδηγός για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

