Ο Σημίτης κρατάει γερά – Καθαρές λύσεις, η απάντησή του σε όσους ζητούν διαρχία
Αισιόδοξος για το μέλλον της κυβέρνησης δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης. Ο ίδιος τάσσεται κατά της διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ, σχολιάζει την αποπομπή του Θεόδωρου Πάγκαλου και του Θεόδωρου Τσουκάτου από την κυβέρνηση και εκθέτει τις απόψεις του για το υπό ίδρυση κόμμα το δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Αισιόδοξος για το μέλλον της κυβέρνησης δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης. Ο ίδιος τάσσεται κατά της διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ, σχολιάζει την αποπομπή του Θεόδωρου Πάγκαλου και του Θεόδωρου Τσουκάτου από την κυβέρνηση και εκθέτει τις απόψεις του για το υπό ίδρυση κόμμα το δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πεσμένη τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης δηλώνει: «Πάμε μπροστά και ο Κώστας Σημίτης κρατάει γερά».
Ωστόσο, παραδέχεται ότι στο πολιτικό σκηνικό της χώρας υπάρχουν συνεχείς μεταβολές, αλλά αυτό που έχει σημασία «είναι όσοι έχουν εντολή διακυβέρνησης να κλείνουν τα αφτιά τους στις σειρήνες και να εργάζονται για το συνολικό κοινωνικό όφελος».
Ο κ. Πασχαλίδης αντικρούει τις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας ότι το κυβερνών κόμμα αποτελεί καθεστώς, υποστηρίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που κυβερνά με την ψήφο του λαού», κάτι που πρέπει να καταλάβουν τα στελέχη της ΝΔ.
Αναφερόμενος στο υπό ίδρυση κόμμα του δημάρχου Αθηναίων, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κάνει λόγο «για ένα κουτί Χριστουγέννων με αστραφτερό περιτύλιγα», το οποίο θα κριθεί «όταν ανοίξει».
Παράλληλα, ο κ. Πασχαλίδης ασκεί σκληρή κριτική σε όσους τάσσονται υπέρ της διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας τη δική του άποψη για ταυτοπροσωπία προέδρου και πρωθυπουργού.
Μάλιστα, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης παραθέτει τη δική του απάντηση στα σενάρια περί διαρχίας. «Καθαρές λύσεις τότε, τώρα και πάντα, όπως το 1996, το ίδιο και το 2002» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, σχολιάζοντας την αποπομπή από την κυβέρνηση των κ. Τσουκάτου και Πάγκαλου, ο Γ.Πασχαλίδης υπεραμύνεται της απόφασης του πρωθυπουργού και εκτιμά ότι ο τελευταίος «πόνεσε και στις δύο αυτές περιπτώσεις».
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.