71

Απαγορεύτηκε από τη Δευτέρα η διάθεση προς κατανάλωση κρέατος βοοειδών, ηλικίας άνω των 30 μηνών, εκτός των περιπτώσεων κατά τις οποίες αυτά έχουν υποβληθεί σε εξέταση για σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια και τα αποτελέσματα απέβησαν αρνητικά, έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Γεωργίας Φώτη Χατζημιχάλη.

Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια των μέτρων που αποφασίστηκαν από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών.
Ειδική εγκύκλιος για τα μέτρα υλοποίησης του Κανονισμού 2777/2000 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για τα ποσά αποζημίωσης των κτηνοτρόφων που θα αποσύρουν βοοειδή άνω των 30 μηνών θα αποσταλεί στις κατά τόπους αρμόδιες νομαρχιακές υπηρεσίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ