
Η Ζαλγκίρις έσπασε το σερί του Περιστερίου με 86-73
Η 8η αγωνιστική ήταν τελικά αυτή στην οποία το Περιστέρι σταμάτησε το εντυπωσιακό του σερί νικών στη Euroleague. H Zαλγκίρις, εκμεταλλευόμενη τον παράγοντα έδρα, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, χωρίς ωστόσο να «ρίξει» από την κορυφή την ελληνική ομάδα, ύστερα από την 8η αγωνιστική.
26
Η 8η αγωνιστική ήταν τελικά αυτή στην οποία το Περιστέρι σταμάτησε το εντυπωσιακό του σερί νικών στη Euroleague. H Zαλγκίρις, εκμεταλλευόμενη τον παράγοντα έδρα, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, χωρίς ωστόσο να «ρίξει» από την κορυφή την ελληνική ομάδα, ύστερα από την 8η αγωνιστική.
Δύο ήττες έχει υποστεί η ελληνική ομάδα στη διοργάνωση και τις δύο από τη Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί βρήκαν την αχίλλειο πτέρνα του Περιστερίου και ευστοχώντας σε σουτ από τη γραμμή των 6.25μ. πήραν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Με επιθετικές αιχμές τους Μαρτσουλιόνις και Γιουρκούνας, η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με 19-8 στο 5 αποσυντονίζοντας ταυτόχρονα την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.
Οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» προσπάθησαν να αντιδράσουν διά χειρός Αλφόνσο Φορντ αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε οκτώ πόντους λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Οι Λιθουανοί συνέχισαν να ελέγχουν το σκορ και στην επανάληψη, διατηρώντας συνεχώς το προβάδισμα, και έτσι πήραν τη νίκη που τους αφήνει… ζωντανούς στη «μάχη» της διεκδίκησης της τέταρτης θέσης.
Τα δεκάλεπτα: 26-14, 45-37, 64-55, 86-73
Ζαλγκίρις Κάουνας: Γουάιτ, Χίχνιακ 6, Σαλένγκα 12 (1), Μαρτσιουλιόνις 14 (2), Χούντμπερι 17 (3), Ζλάνινα 20 (4), Μασιούλις (2), Γιουρκούνας 15 (3)
Περιστέρι: Παπαμακάριος 10 (2), Παπαδάτος, Πελεκάνος 6, Ζεβροσένκο 4, Ντίνκινς, Φορντ 25, Τσαρτσαρής 11 (1), Ριμπέιρο 9, Αντερσεν 8
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εμπολα: Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται – Σχεδόν 440 νεκροί στη ΛΔ Κονγκό
- Πορτογαλία – Κροατία 2-1: Πρόκριση με ανατροπή και… αναβολή στο Last Dance του Ρονάλντο!
- Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Πακιστάν να αμύνεται έναντι «τρομοκρατικών επιθέσεων»
- Γκίλφοϊλ: Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία
- Η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» λέει ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους
- ΗΠΑ – Τουρκία: Πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να μπλοκαριστεί η πώληση κινητήρων για τα τουρκικά μαχητικά KAAN


