62

Πρόγραμμα φιλοξενίας ορφανών παιδιών από την πρώην Γιουγκοσλαβία πραγματοποιείται στην Ελλάδα κατά την εορταστική περίοδο, από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου, σε συνεργασία του ελληνικού και γιουγκοσλαβικού Ερυθρού Σταυρού.

Σε ελληνικές οικογένειες διαφόρων δήμων και κοινοτήτων σε όλη την Ελλάδα, θα φιλοξενηθούν περίπου 400 παιδιά τα οποία έχουν ταλαιπωρηθεί από τον πόλεμο στη χώρα τους. Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία να περάσουν λίγες ημέρες χαράς σε οικογενειακό περιβάλλον.


Συγκινητικό είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει δήμοι απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών, όπως της Ιεράπετρας, των Χανίων και της Κω, οι κάτοικοι των οποίων, παρ όλες τις δυσκολίες της μετακίνησης προς τις περιοχές αυτές, περιμένουν να φιλοξενήσουν τα παιδιά με πολλή αγάπη.


Το ταξίδι πραγματοποιείται με λεωφορεία, και η άφιξη αναμένεται στις 21 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στην Αθήνα.


Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται με επιτυχία από το 1992. Μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί περίπου δέκα χιλιάδες παιδιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ