Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο για τα τρόφιμα ζήτησε ο υπουργός Γεωργίας από την ΕΕ
Στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τροφίμων και στη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου για τα τρόφιμα αναφέρθηκε ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας την Τρίτη σε ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ήταν ανοιχτή στα ΜΜΕ.
71
Στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τροφίμων και στη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου για τα τρόφιμα αναφέρθηκε ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας την Τρίτη σε ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ήταν ανοιχτή στα ΜΜΕ.
Ο κ. Ανωμερίτης επισήμανε την ανάγκη ισχυρής παρουσίας στον τομέα «προσδιορισμού του κινδύνου στα τρόφιμα» μέσω της εργασίας της Ευρωπαϊκής Αρχής για τα Τρόφιμα που θα δημιουργηθεί και τόνισε ότι μια συνολική πολιτική για τα τρόφιμα πρέπει να βασίζεται στις αρχές της πλήρους και τεκμηριωμένης γνώσης, της ευθύνης του παραγωγού για την ποιότητα του προϊόντος, της εξέτασης όλων των φάσεων και των σταδίων της παραγωγικής διαδικασίας και της διαφάνειας στις εφαρμοζόμενες διαδικασίες και στους μηχανισμούς λήψης απόφασης.
Επισήμανε, ακόμη, ότι πρέπει να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες χρηματοδοτικές δυνατότητες για τη δημιουργία των νέων μηχανισμών, υπογραμμίζοντας: «Οι εξοικονομήσεις και οι ωφέλειες που θα επιτευχθούν σε επίπεδο αγοράς από ένα σωστό μηχανισμό για τα τρόφιμα, θα είναι πάντα μεγαλύτερες από τις δαπάνες που απαιτούνται για να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους κοινοτικούς μηχανισμούς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Καστοριά: Εξαπάτησαν τηλεφωνικά 93χρονη και απέσπασαν χρυσές λίρες και μετρητά
- «Σκηνικό Ιουλίου» στα νότια προάστια: Ηλιοθεραπεία και πρώτες βουτιές για τους Αθηναίους
- Η σέλφι και τα… χαμόγελα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ στη Βαρκελώνη
- Μεγάλη φωτιά στην Ακράτα – Ήχησε το 112 για εκκένωση στην Άνω Πορόβιτσα
- Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον επιζώντα του Άουσβιτς, Χάιντς Κούνιο
- Ολυμπιακός: Όσα «είπε» ο Μεντιλιμπαρ με την αποστολή…
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στην τσιμπίδα συνεργεία, φανοποιεία, πλυντήρια
- Ήταν ο Αλέν Ντελόν δολοφόνος στην πραγματική ζωή; Μόνο τρία άτομα γνωρίζουν την αλήθεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442