Η φαρμακευτική Boehringer ανακάλυψε εξέταση αίματος για τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια
Βερολίνο: Πατέντα για την ανακάλυψη διαγνωστικού τεστ αίματος, το οποίο μπορεί να αποκαλύψει αν ένα ζωντανό βοοειδές πάσχει από τη νόσο της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, κατέθεσε τη Δευτέρα η φαρμακευτική εταιρεία Boerhringer. Η ανακάλυψη, που αναμένεται να πιστοποιηθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού, ίσως δώσει την οριστική λύση στην ασθένεια της νέας χιλιετίας.
Βερολίνο: Πατέντα για την ανακάλυψη διαγνωστικού τεστ αίματος, το οποίο μπορεί να αποκαλύψει αν ένα ζωντανό βοοειδές πάσχει από τη νόσο της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, κατέθεσε τη Δευτέρα η φαρμακευτική εταιρεία Boerhringer. Η ανακάλυψη, που αναμένεται να πιστοποιηθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού, ίσως δώσει την οριστική λύση στην ασθένεια της νέας χιλιετίας.
Ο εκπρόσωπος της Boerhringer δήλωσε στο Reuters ότι η θυγατρική εταιρεία Vetmedica Gmbh έχει αναπτύξει ένα τεστ με το οποίο μπορεί να εντοπιστεί η ασθένεια σε πολύ πρώιμο στάδιο.
Τα αποτελέσματά του θα δίνονται 20 λεπτά μετά τη λήψη αίματος από το ζώο.
Αντί να εξετάζεται ο ιστός των νεκρών ζώων, με το νέο αυτό εργαλείο θα μπορεί να διαγνωστεί η νόσος στα ζωντανά βοοειδή, μπλοκάροντας ουσιαστικά τη μετάδοση της ασθένειας από τα ζώα στον άνθρωπο.
Παράλληλα και μία γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, η GeneScan Europe AG, ανήγγειλε την ανάπτυξη ενός σύντομου τεστ για την εν λόγω νόσο, επισημαίνοντας ότι οι πρώτες δοκιμές θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή επιβεβαιώθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση το δεύτερο κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας σε άνθρωπο, ενώ από τις Αρχές της Βαβαρίας ανακοινώθηκε ότι παρακολουθούνται άλλα δύο «ύποπτα» περιστατικά.
health.in.gr
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442