Φάρσα η απειλή της ΕΤΑ στον Βιθέντε Λιζαραζού; – Αμφιβολίες εκφράζει το κόμμα των Βάσκων στη Γαλλία
Ο Βιθέντε Λιζαραζού είναι τρομοκρατημένος έπειτα από το απειλητικό γράμμα που έλαβαν οι γονείς του και είχε την υπογραφή της ΕΤΑ. Η ισπανική αστυνομία συνεργάζεται με τη γερμανική για να προστατέψει τον βασκικής καταγωγής Γάλλο παίκτη της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος σε κάθε του βήμα συνοδεύεται από σωματοφύλακες και άνδρες από επίλεκτο σώμα της βαυαρικής αστυνομίας, μα έρχεται τώρα το εθνικό κόμμα των Βάσκων της Γαλλίας να υποστηρίξει ότι... μάλλον πρόκειται για φάρσα.
Ο Βιθέντε Λιζαραζού είναι τρομοκρατημένος έπειτα από το απειλητικό γράμμα που έλαβαν οι γονείς του και είχε την υπογραφή της ΕΤΑ. Η ισπανική αστυνομία συνεργάζεται με τη γερμανική για να προστατέψει τον βασκικής καταγωγής Γάλλο παίκτη της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος σε κάθε του βήμα συνοδεύεται από σωματοφύλακες και άνδρες από επίλεκτο σώμα της βαυαρικής αστυνομίας, μα έρχεται τώρα το εθνικό κόμμα των Βάσκων της Γαλλίας να υποστηρίξει ότι… μάλλον πρόκειται για φάρσα.
Όπως μεταδίδει ο δικτυακός τόπος onefootball.com το βράδυ της Παρασκευής, οι Βάσκοι της Γαλλίας υποστήριξαν ότι κατά πάσα πιθανότητα η επιστολή με την οποία οι φερόμενοι ως τρομοκράτες της ΕΤΑ απαιτούσαν οικονομική ενίσχυση από τον ποδοσφαιριστή είναι ένα κακόγουστο αστείο, μία φάρσα.
«Εάν πράγματι το περιεχόμενο της επιστολής είναι το ίδιο με αυτό που πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο τότε πρόκειται αναμφίβολα για ένα ψέμα» δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικό Κόμματος των Βάσκων Τθενθ Ετσεβερί.
«Δεν έχουμε δει στο παρελθόν κάτι τέτοιο» εξηγεί στη συνέχεια.
«Είμαι μπερδεμένος» δηλώνει με τη σειρά του ο Αϊτορ Αράντια, μέλος του κόμματος των Βάσκων, το οποίο στις προηγούμενες εκλογές της Γαλλίας συγκέντρωσε ποσοστό 1,82%.
«Πρέπει να αποδειχθεί από την αστυνομία πως οι αποστολείς του γράμματος είναι πράγματι εκείνοι που υποστηρίζει ο Τύπος» συμπλήρωσε.
Το γράμμα εστάλη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο πατρικό σπίτι του Βιθέντε Λιζαραζού, που βρίσκεται στη χώρα των Βάσκων, οι οποίοι ζητούν την αυτονομία τους από την Ισπανία και τη Γαλλία, χώρες στις οποίες εκτείνεται.
Σύμφωνα με το περιεχόμενό του, η τρομοκρατική οργάνωση ΕΤΑ, που από το 1962 έχει ξεκινήσει ένοπλο αγώνα για την αυτονομία των Βάσκων, ζητά οικονομική υποστήριξη από το Γάλλο ποδοσφαιριστή απειλώντας τον ίδιο και την οικογένειά του σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμά της.
Ο «άσος» της Μπάγερν Μονάχου κυκλοφορεί με σωματοφύλακες στη Βαυαρία, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό από το περιβάλλον του, δεν απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχεται και παράλληλα αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ευρωπαϊκό δίπορτο για τον ΟΦΗ. Αν νικήσει τον ΠΑΟΚ παίρνει εισιτήριο, όμως με τη νίκη επί του Λεβαδειακού ελπίζει και για την 5η θέση καθώς τον πλησίασε στους δυο βαθμούς. Τα πλέι οφ (5-8) πήραν φωτιά!
LIVE: Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1 HD.
Ο Γιαννούλης με ασίστ έσπρωξε την Άουγκσμπουργκ σε εκτός έδρας νίκη (1-2) επί της Λεβερκούζεν. Ιστορικό το ντεμπούτο της Μαρί-Λουίζ Ετά στον πάγκο της Ουνιόν που όμως ηττήθηκε στην έδρα της.