Προσοχή στα «φυσικά» προϊόντα για εγκύους συστήνουν Αμερικανοί επιστήμονες
Νέα Υόρκη: Πολλά από τα φυτικά συμπληρώματα διατροφής, τα οποία διατίθενται από καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία, εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των γυναικών που περιμένουν παιδί, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες.
Νέα Υόρκη: Πολλά από τα φυτικά συμπληρώματα διατροφής, τα οποία διατίθενται από καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία, εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των γυναικών που περιμένουν παιδί, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες.
Σε σχετικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, οι επιστήμονες τόνισαν ότι πολλά από αυτά τα συμπληρώματα, τα οποία λαμβάνονται υπό μορφή χαπιών ή τσαγιού και απευθύνονται ειδικά σε εγκύους, προκειμένου αυτές να βελτιώσουν προβλήματα, όπως το πρήξιμο των ποδιών, ενδέχεται να προκαλέσουν αποβολή ή συγγενείς δυσμορφίες.
«Η έλλειψη επιστημονικών μελετών και νομικού πλαισίου, όσον αφορά στον έλεγχο αυτών των ‘φυσικών’ προϊόντων, δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν αυτά τα σκευάσματα είναι αγνά ή περιέχουν επιβλαβείς ουσίες» δήλωσε ο Μιχαέλ Γκριν, επίκουρος καθηγητής στο Harvard Medical School της Βοστόνης.
Το 40% των γυναικών, προσέθεσε ο κ. Γκριν, παίρνει ορισμένα «φυσικά» προϊόντα σε κάποια φάση της εγκυμοσύνης, ενώ πάνω από το 20% των γυναικών τα χρησιμοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης.
Κατά τη διάρκεια του συμποσίου, ειπώθηκε ότι ορισμένα από τα φάρμακα που λαμβάνουν οι γυναίκες κατά την κύηση, όπως τα αντικαταθλιπτικά, μπορούν να προκαλέσουν μεταβολή στην ανάπτυξη του εμβρύου και στη συμπεριφορά του αφού γεννηθεί.
Πηγή: Reuters
health.in.gr
- Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για την Εθνική πόλο: «Μας κάνατε υπερήφανους, σας ευχαριστούμε» (pic)
- «Του ανατέθηκε να εξαφανίσει το πτώμα» – Η μακάβρια απαγωγή της σορού της Εβίτας Περόν
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα του Αυγούστου
- Σιρχάους: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε από τη λογοδοσία, ούτε και από την κρίση των πολιτών
- ΚΚΕ: Έχει και η κοροϊδία τα όριά της, δήθεν οι μειώσεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
- Ποια σενάρια εξετάζει η Αστυνομία για τη δολοφονία της 42χρονης στη Σύρο – Η διάρρηξη που προηγήθηκε
- Τσουκαλάς: Προχειρότητα και ασυνέπεια απέδειξε ο Μητσοτάκης – Υπηρετεί με συνέπεια τον λαϊκισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442