Τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια «φυγάδευσε» ο Μιλόσεβιτς από τη Γιουγκοσλαβία
Περισσότερα από τέσσερα δισ. δολάρια (1,6 τρισ. δραχμές) μετέφερε την τελευταία δεκαετία σε τράπεζες του εξωτερικού ο τέως πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο νέος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γιουγκοσλαβίας Μλάντιαν Ντίνκιτς. Το ποσό που ανέφερε ο Ντίνκιτς είναι κατά τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό που είχε αρχικά εκτιμηθεί.
31
Περισσότερα από τέσσερα δισ. δολάρια (1,6 τρισ. δραχμές) μετέφερε την τελευταία δεκαετία σε τράπεζες του εξωτερικού ο τέως πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο νέος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γιουγκοσλαβίας Μλάντιαν Ντίνκιτς. Το ποσό που ανέφερε ο Ντίνκιτς είναι κατά τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό που είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Politika του Βελιγραδίου, ο Ντίνκιτς τόνισε ότι οι συνεργάτες του Μιλόσεβιτς έβγαλαν κρυφά τα χρήματα από τη Γιουγκοσλαβία, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες του καθεστώτος σε περίπτωση επιβολής εμπάργκο.
«Θα διατάξουμε αμέσως έρευνα για να δούμε πού κατέληξαν αυτά τα χρήματα. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται αυτό το μεγάλο ποσό, δεδομένου ότι κατατέθηκε σε λογαριασμούς φυσικών προσώπων» τόνισε ο Ντίνκιτς.
Αδιευκρίνιστο παραμένει πάντως γιατί το ποσό των χρημάτων που υπεξαίρεσε ο Μιλόσεβιτς αυξήθηκε τόσο πολύ σε σχέση με την αρχική εκτίμηση που ήταν 1 δισ. δολάρια (400 δισ. δραχμές). Ο ίδιος ο Ντίνκιτς αρνήθηκε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις επί του θέματος.
Η νέα κυβέρνηση του Βόισλαβ Κοστούνιτσα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και παρά τις υποσχέσεις της Δύσης για χορήγηση εκατοντάδων εκατομμυρίων η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΜΠΕ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442