35

Αντιμέτωπος με τις βαριές κατηγορίες της παράνομης κατοχής και λήψης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας βρέθηκε ο συνταγματάρχης Λοΐζος Φεσάς, βασικός κατηγορούμενος στη δίκη για το σκάνδαλο των παραστρατιωτικών στη Λευκωσία, που άρχισε σήμερα, Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας κατέθεσε και ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας, συνταγματάρχης Αβραάμ Μαραγκός, ο οποίος είχε καταγγείλει και την υπόθεση.


Στην κατάθεσή του περιέγραψε λεπτομερώς πώς έφτασαν τα έγγραφα στα χέρια του, υποστηρίζοντας ότι, μόλις κατάλαβε ότι σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν οργανογράμματα, αποφάσισε να ενημερώσει την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.


Όπως υποστήριξε ο ίδιος, απευθύνθηκε αμέσως στον υπαρχηγό και στη συνέχεια στο νέο αρχηγό Εθνικής Φρουράς, Ευάγγελο Φλωράκη. Προηγουμένως είχε ενημερώσει το βουλευτή του ΑΚΕΛ και μέλος της επιτροπής Αμυνας της Βουλής, Κώστα Παπακώστα.


Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Ευστάθιος Ευσταθίου, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του μάρτυρα κατηγορίας, υποστηρίζοντας ότι στο φάκελο τον οποίο είχε αφήσει στο γραφείο του Αβραάμ Μαραγκού ο κ. Φεσάς υπήρχε μόνο ένα έγγραφο με τον τίτλο «επιτελάρχης». Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, το έγγραφο δεν περιέχει τίποτα επιλήψιμο, καθώς αφορά στα καθήκοντα του επιτελάρχη της Εθνικής Φρουράς.


Η δίκη συνεχίζεται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ