30

Χρήσιμη για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου χαρακτήρισε ο Γλαύκος Κληρίδης τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη στη Νίκαια, σε δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Παρασκευής κατά την επιστροφή του στη Λευκωσία. Αναφερόμενος στη στάση του Ραούφ Ντενκτάς, εκτίμησε ότι ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.

Ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι σκοπός της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης ήταν να ενημερωθούν οι υποψήφιες για ένταξη χώρες, μεταξύ αυτών και η Κύπρος, σχετικά με τη θεσμική μεταρρύθμιση της Ένωσης.


«Η πρόσκληση που έγινε δεν ήταν για να εξηγήσουμε τα προβλήματα που έχει η Κύπρος, αλλά για να ακούσουμε τα προβλήματα της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Σχολιάζοντας το κλίμα που διαμορφώνεται για το Κυπριακό μετά την έγκριση του κειμένου της εταιρικής σχέσης, ο κ. Κληρίδης σημείωσε πως υπήρξαν κάποιες ενδείξεις ότι η Αγκυρα μεταβάλλει τη στάση της και ότι επιβεβαιώθηκε η άποψη πως οι συνομιλίες μπορούν να οδηγήσουν σε λύση του προβλήματος στη βάση της διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ