Επιβεβαιώθηκε το δεύτερο κρούσμα «τρελών αγελάδων» στην Ισπανία
Ο υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, επιβεβαίωσε την Πέμπτη την ύπαρξη δεύτερου κρούσματος σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (ΒSE) στη χώρα.
31
Ο υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, επιβεβαίωσε την Πέμπτη την ύπαρξη δεύτερου κρούσματος σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (ΒSE) στη χώρα.
«Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι πρόκειται για ένα ζώο που έχει προσβληθεί από τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών, καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις της ασθένειας, έστω και αν το σύνολο των εξετάσεων δεν επιτρέπει βέβαιη διάγνωση» δήλωσε ο Ισπανός υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Το δεύτερο αυτό κρούσμα, το οποίο επισημάνθηκε στις 22 Νοεμβρίου, αλλά έως τώρα δεν είχε διαπιστωθεί αν επρόκειτο για τη νόσο των «τρελών αγελάδων», εντοπίστηκε σε κτηνοτροφική μονάδα του Κοριστάνκο στη Γαλικία (βορειοδυτική Ισπανία).
Ο Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε είχε αναφέρει στις 22 Νοεμβρίου ότι το πρώτο κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας στην Ισπανία εντοπίστηκε επίσης στη Γαλικία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
- Παρίσταναν τους λογιστές ξεγελώντας δεκάδες θύματα – Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία, εννιά συλλήψεις
- Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της Λίβερπουλ για αντί-Σαλάχ
- Ο Τσαζ Παλμιντέρι ήθελε να γίνει ηθοποιός και όχι γκάνγκστερ
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη λειτουργία του τουρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Mortgage Rates in Greece Hit Nine-Year Low as Lending Rebounds
- ΗΠΑ: Πως γιόρτασαν οι celebrities το Πάσχα;
- Ο Λανουά σε αναμμένα κάρβουνα με τους ξένους διαιτητές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442