
Δοκιμάζεται νέο φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού
Νέα Υόρκη Ένα νέο φάρμακο που βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, το Faslodex, αναμένεται να βοηθήσει κυρίως τις μεταεμμηνοπαυσικές γυναίκες στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του στήθους.
Νέα Υόρκη Ένα νέο φάρμακο που βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, το Faslodex, αναμένεται να βοηθήσει κυρίως τις μεταεμμηνοπαυσικές γυναίκες στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του στήθους.
Το Faslodex παράγεται από την εταιρεία AstraZeneca, στην οποία ανήκει και το Αrimidex, ένα ευρέως διαδεδομένο φάρμακο που σταματά την παραγωγή των οιστρογόνων. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, o οργανισμός ορισμένων γυναικών αποκτά ανοχή στη μακροχρόνια χορήγηση των αντικαρκινικών συμβατικών φαρμάκων. Έτσι, κρίθηκε απαραίτητο να δημιουργηθεί μια εναλλακτική λύση για ασθενείς που “αντιστέκονται” στα άλλα σκευάσματα.
Το Faslodex λειτουργεί εισβάλλοντας και καταστρέφοντας τους υποδοχείς ή τις βάσεις, όπου τα οιστρογόνα συνδέονται με τα καρκινικά κύτταρα. Συνεπώς, οι υποδοχείς δεν προσελκύουν πια οιστρογόνα, δηλαδή τη βασική ορμόνη που χρειάζονται οι καρκινικοί όγκοι για να εξαπλωθούν.
Κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών, το φάρμακο Faslodex χορηγήθηκε σε 851 γυναίκες, τις οποίες δεν είχε βοηθήσει η χρήση φαρμάκων που καταστέλλουν τα οιστρογόνα, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάστασή τους. Οι κλινικές δοκιμές εστιάστηκαν στις παρενέργειες του σκευάσματος, σε σχέση με άλλα υπάρχοντα φάρμακα, αλλά και στην ανασταλτική του δράση ενάντια στον καρκίνο.
Πηγή Reuters
health.in.gr
- Πάτρα: Βγήκε με όπλο στους δρόμους και άρχισε να πυροβολεί
- Διπλωματική κινητικότητα για το Ουκρανικό – Ο Πούτιν πρότεινε τον Σρέντερ ως συντονιστή των διαπραγματεύσεων
- Λέσβος: Έκαψαν αυτοκίνητο πολίτη που κατήγγειλε κακοποιήσεις ζώων – H τρίτη φορά που δέχεται ανάλογη επίθεση
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής και φυσικά πήρε το χρυσό
- Έρχονται άλλες 200 κάμερες στους δρόμους της Αττικής – Ποιοι οδηγοί θα μπουν στο στόχαστρο
- LIVE: Άρης – ΟΦΗ

