
Υγραέριο στα ΙΧ «βλέπει» το ΥΠΕΧΩΔΕ – Αντίθετος ο υφυπουργός στη μη απαγόρευση των γενετικώς τροποπο
Το θέμα της γενικευμένης χρήσης του υγραερίου στα αυτοκίνητα συζητείται στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, αναφέρει σε συνέντευξή του στην Εξουσία τη Δευτέρα ο υφυπουργός, Ηλίας Ευθυμιόπουλος. Επίσης, εκφράζει τη διαφωνία του με την απόφαση της κυβέρνησης να μην απαγορεύσει τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα, θέση την οποία δεν συμμερίζεται το σύνολο των μελών της.
56
Το θέμα της γενικευμένης χρήσης του υγραερίου στα αυτοκίνητα συζητείται στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, αναφέρει σε συνέντευξή του στην Εξουσία τη Δευτέρα ο υφυπουργός, Ηλίας Ευθυμιόπουλος. Επίσης, εκφράζει τη διαφωνία του με την απόφαση της κυβέρνησης να μην απαγορεύσει τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα, θέση την οποία δεν συμμερίζεται το σύνολο των μελών της.
Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ επισημαίνει ότι στο εξωτερικό η αγορά αυτοκινήτων με περιορισμένη κατανάλωση επιδοτείται από το κράτος, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για τη μείωση της ρύπανσης στις πόλεις. Παραδέχεται ότι στη χώρα μας δεν φαίνεται να είναι δυνατή η παροχή τέτοιου είδους κινήτρων, όμως τονίζει πως το όλο θέμα είναι «μία εκδοχή που θα πρέπει να εξεταστεί».
O ίδιος εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να μην απαγορεύσει τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα, ασπαζόμενος την άποψη της Greenpeace, για την οποία επισημαίνει ότι έχει καταφέρει τον άθλο να είναι μία πραγματικά ανεξάρτητη οργάνωση.
Όσον αφορά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών στις οποίες θα κατασκευαστούν τα Ολυμπιακά έργα, ο Ηλ.Ευθυμιόπουλος παρουσιάζεται επιφυλακτικός φέρνοντας ως παράδειγμα τα δύο γήπεδα που θα κατασκευαστούν στο Φάληρο: «Τα γήπεδα τα κατασκευάζουμε σε έξι μήνες. Το θέμα είναι αν θα προλάβουμε να κάνουμε την ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής. Να γίνει, δηλαδή, ένα πάρκο αναψυχής, το οποίο θα μείνει στο Φάληρο.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνεργασία Δήμου Ιωαννιτών και Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού
- Ο Τομ Χόλαντ θα ήθελε ο Φρεντ Αστέρ να νιώθει περήφανος για εκείνον – Η νέα βιογραφία
- Η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε την εγκατάσταση και των 388 καμερών παραβίασης ερυθρού σηματοδότη
- Πώς να επιλέξετε το σωστό συμπλήρωμα διατροφής: Τι αξίζει πραγματικά να προσέχετε
- Στο επίκεντρο του ΔΣ της ΚΕΔΕ θεσμικές ρυθμίσεις και χρηματοδότηση των Δήμων
- Ηράκλειο: Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για επεισόδιο με πυροβολισμούς – Τρεις συλλήψεις μετά από αντικρουόμενες καταγγελίες
