72

Επιστολή με την οποία του ανακοινώνεται η απόλυσή του και η παύση από τα καθήκοντά του στην εκκλησία της Αγίας Νάπας παρέλαβε το πρωί της Δευτέρας ο αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κωνσταντινίδης από το μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο. Ο κ. Κωνσταντινίδης υπήρξε από τους κατηγόρους του κ. Αθανασίου, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο αρχιμανδρίτης Λεμεσού ήταν αναμειγμένος σε σεξουαλικό σκάνδαλο, κατηγορίες που έχει απορρίψει η Μείζων Σύνοδος.

Εξάλλου, ο αρχιμανδρίτης έχει παραλάβει κατηγορητήριο, στο οποίο αναγράφεται ότι συνωμότησε με άλλα πρόσωπα για να βλάψει την υπόληψη του μητροπολίτη Λεμεσού, προβάλλοντας εναντίον του ψευδείς χαρακτηρισμούς για ανήθικη συμπεριφορά.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αρχιμανδρίτης καλείται να εμφανιστεί στο επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.


Κληθείς να σχολιάσει την αθωωτική απόφαση που έλαβε η Μείζων Σύνοδος για το σκάνδαλο του μητροπολίτη Αθανασίου, ο αρχιμανδρίτης εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή οι αρχιερείς θα αναθεωρήσουν την απόφασή τους, αφού, όπως εκτιμά, θα έχουν βάρος στη συνείδησή τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ