
Την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατηγορεί ο Χυτήρης για τα κοντέινερ του έκπτωτου μονάρχη
Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη επέρριψε, την Τετάρτη, ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, την ευθύνη για τη «φυγάδευση» από το Τατόι αντικειμένων τεράστιας αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας από τον έκπτωτο μονάρχη Κωνσταντίνο.
51
Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη επέρριψε, την Τετάρτη, ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, την ευθύνη για τη «φυγάδευση» από το Τατόι αντικειμένων τεράστιας αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας από τον έκπτωτο μονάρχη Κωνσταντίνο.
Ο Τ.Χυτήρης τόνισε ότι πρόκειται για μεγάλης αξίας αντικείμενα, στα οποία περιλαμβάνονται περίπου 890 αρχαιολογικά ευρήματα, περίπου 1.200 πίνακες ζωγραφικής και μία τεράστια συλλογή ιστορικών εικόνων του 16ου, 17ου και 18ου αιώνα.
Επίσης, στα αντικείμενα του Τατοΐου που μεταφέρθηκαν στο Λονδίνο, το 1993,
περιλαμβάνονται 18.000 τόμοι παλαιών βιβλίων μεγάλης ιστορικής αξίας καθώς και αντικείμενα και κειμήλια από την επανάσταση του 1821.
«Για αυτό αποκάλεσα τον τέως σύγχρονο Έλγιν» δήλωσε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου και προσέθεσε ότι όλα τα πολύτιμα αντικείμενα φυγαδεύτηκαν με κοντέινερ, με τη βοήθεια της τότε κυβέρνησης.
«Κανένα σπιτάκι και κανένα κομμάτι εδάφους δεν ανήκει στον τέως. Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει σε έξι μήνες το θέμα της εύλογης αποζημίωσης της έκπτωτης βασιλικής οικογένειας. Τώρα πληρώνουμε την ανεπάρκεια των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας» είπε ο κ. Χυτήρης.
Προσέθεσε, μάλιστα, ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Τσοβόλας, είχε προσφύγει για αυτό το θέμα στη Δικαιοσύνη, επιφυλάχθηκε όμως να δώσει αργότερα περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς να επιλέξετε το σωστό συμπλήρωμα διατροφής: Τι αξίζει πραγματικά να προσέχετε
- Στο επίκεντρο του ΔΣ της ΚΕΔΕ θεσμικές ρυθμίσεις και χρηματοδότηση των Δήμων
- Ηράκλειο: Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για επεισόδιο με πυροβολισμούς – Τρεις συλλήψεις μετά από αντικρουόμενες καταγγελίες
- Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επικίνδυνα φαινόμενα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» ισχυρές καταιγίδες
- Ισπανία 2030: Ένα Μουντιάλ γεμάτο ερωτήματα
- Δεκατρείς νοσηλείες για ιό του Δυτικού Νείλου τον Ιούλιο – Ποιοι δήμοι επηρεάζονται