H ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν πρέπει να συνδεθεί με το Κυπριακό, δηλώνει ο Γιλμάζ
Tην πάγια θέση της Αγκυρας να μη συνδεθεί η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση με το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μεσούτ Γιλμάζ, προειδοποιώντας παράλληλα με αναθεώρηση των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας στην περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι τουρκικές θέσεις.
31
Tην πάγια θέση της Αγκυρας να μη συνδεθεί η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση με το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μεσούτ Γιλμάζ, προειδοποιώντας παράλληλα με αναθεώρηση των σχέσεων ΕΕ – Τουρκίας στην περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι τουρκικές θέσεις.
Μιλώντας στη σύνοδο του κόμματός του (ΑΝΑΡ) στην Καισαρεία, ο Γιλμάζ δήλωσε ότι δεν μπορούν να γίνουν παραχωρήσεις με οποιοδήποτε αντίτιμο σε θέματα που άπτονται της εθνικής ενότητας της Τουρκίας, το Κυπριακό και το Αρμενικό.
«Σε όλα αυτά τα θέματα η συμπεριφορά που τηρούμε εμείς ως Τουρκία, δεν έχει καμία σχέση με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς δεν επιθυμούμε να μπουν και πάλι σε δύσκολο δρόμο οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ. Όμως η ίδια προσπάθεια απαιτείται να γίνει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος.
«Εάν η ΕΕ περιμένει τα θέματα Κύπρου και Αιγαίου να επιλυθούν με τον τρόπο που επιθυμεί η Ελλάδα, τότε η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα πάψει να είναι δελεαστική για την Τουρκία» κατέληξε ο Γιλμάζ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΓ’)
- Ασπρόπυργος: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό οδηγό μοτοσικλέτας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ
- Το Ιράν θα εκτελέσει την πρώτη γυναίκα διαδηλώτρια, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του Ιανουαρίου
- Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων τη στιγμή που παραβίαζε επιχείρηση
- Κυβέρνηση Μητσοτάκη: η «νέα κανονικότητα» θεσμικής παραβατικότητας, κυνισμού, υπονόμευσης της δημοκρατίας
- Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου & Γόνατος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442