Για τις δαπάνες υποψήφιων βουλευτών και κομμάτων συζήτησαν Κ.Σημίτης και Β.Παπανδρέου
Η πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για τις προεκλογικές δαπάνες των υποψήφιων βουλευτών και κομμάτων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με την υπουργό Βάσω Παπανδρέου τη Δευτέρα. Σκοπός της συνάντησης ήταν να διευκρινιστούν ορισμένες ρυθμίσεις που εκκρεμούν, προτού η πρόταση για το «πολιτικό χρήμα» υποβληθεί στα κόμματα.
53
Η πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για τις προεκλογικές δαπάνες των υποψήφιων βουλευτών και κομμάτων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με την υπουργό Βάσω Παπανδρέου τη Δευτέρα. Σκοπός της συνάντησης ήταν να διευκρινιστούν ορισμένες ρυθμίσεις που εκκρεμούν, προτού η πρόταση για το «πολιτικό χρήμα» υποβληθεί στα κόμματα.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, αν και οι προεκλογικές δαπάνες των υποψήφιων βουλευτών και κομμάτων είχαν συζητηθεί στην πρόσφατη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής στη Βουλή, δεν είχαν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για ορισμένες παραμέτρους της πρότασης. Έτσι κρίθηκε αναγκαία μια συνάντηση μεταξύ του Κ.Σημίτη και της Β.Παπανδρέου.
Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος οι προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο πλαφόν στις δαπάνες των υποψήφιων βουλευτών και κομμάτων, καθώς και για τη σύσταση ανεξάρτητης αρχής που θα ελέγχει τις δαπάνες των πολιτικών και τις περιπτώσεις στις οποίες οι παρανομούντες θα τιμωρούνται με έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το θέμα των προεκλογικών δαπανών συναρτάται με τον τρόπο ανάδειξης των βουλευτών. Ως εκ τούτου, τη συνάντηση του πρωθυπουργού και της υπουργού Εσωτερικών απασχόλησε και το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού συστήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις
- Αναμένει διευκρινίσεις για το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ η διεθνής ναυτιλία
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
- Εξάρχεια: Εκτός κινδύνου ο 50χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι – Αναζητούνται οι δύο δράστες
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442