31

Δύο περίπου ώρες διήρκεσε η κατάθεση που έδωσε την Παρασκευή στον εισαγγελέα Ηλία Κολιούση ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος αναφορικά με τις δηλώσεις του για χρηματοδοτήσεις βουλευτών και κομμάτων.

Ο κ. Κυριακόπουλος εξετάστηκε ως μάρτυρας στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την εισαγγελία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν αξιόποινα αδικήματα, όπως της παράβασης του Ν. 2429/96. Ο συγκεκριμένος νόμος απαγορεύει χρηματικές ή άλλες παροχές προς υποψήφιους βουλευτές και κόμματα από δημόσιους οργανισμούς, υπηρεσίες και άλλες επιχειρήσεις.


Ο κ. Κυριακόπουλος επανέλαβε και στον εισαγγελέα τις διευκρινίσεις που έδωσε για τις επίμαχες δηλώσεις του, επισημαίνοντας ότι χρηματοδοτήσεις κομμάτων γίνονται πάντα με τα γνωστά κουπόνια, κίνηση που είναι καθ όλα νόμιμη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ