Κλίμα συναίνεσης στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚΕμμένει στις θέσ
Συναινετικό κλίμα επικράτησε κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη, στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος αλλά και συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως την Παρασκευή.
71
Συναινετικό κλίμα επικράτησε κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη, στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος αλλά και συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως την Παρασκευή.
Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και τις βελτιώσεις που προτείνονται. Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση για περαιτέρω βελτίωση του νομοσχεδίου, υπογράμμισε όμως ότι μέσα στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας πρέπει και την κυβέρνηση να στηρίξει και το νομοσχέδιο να ψηφίσει.
Ο βουλευτής Γιώργος Δασκαλάκης επισήμανε ότι δεν υπάρχει κρίση στο ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, και υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε σε αναμονή κάποιων βελτιώσεων και επέκτασης του διαλόγου, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά». Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν εντόπισε μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις θέσεις βουλευτών και συνδικαλιστών, την ίδια στιγμή που ο Κώστας Σκανδαλίδης έκανε λόγο για σύνθεση απόψεων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επανέλαβε ότι η συνομοσπονδία εμμένει στις θέσεις της και απείλησε με απεργιακές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο. Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι:
– Το ισχύον σήμερα όριο των απολύσεων πρέπει να παραμείνει αμετάβλητο.
– Όσοι εργαζόμενοι συμπληρώνουν 35ετία πρέπει να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με τα όρια ηλικίας που προβλέπει το νομοσχέδιο, αλλά η συνταξιοδότηση να γίνεται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, και ο ΛΑΕΚ να υποστηρίξει οικονομικά τη ρύθμιση για τους ενταγμένους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ο οργανισμός εποπτείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα ενισχύει τα πυρηνικά της όπλα
- M.A.T.C.H Athens: Δύο ημέρες οικολογίας, τέχνης και έρευνας στο Βύρωνα
- ΔΥΠΑ: Πώς θα φτάσετε τις 12 διανυκτερεύσεις με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Τι ισχύει για πολύτεκνους και ΑμεΑ
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΓ’)
- Ασπρόπυργος: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό οδηγό μοτοσικλέτας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ
- Το Ιράν θα εκτελέσει την πρώτη γυναίκα διαδηλώτρια, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του Ιανουαρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442