43

Θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η (εναρμονισμένη με το… ημερολόγιο) κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο και προκάλεσε την Κυριακή το θάνατο μιας γυναίκας, αλλά και γενικότερα προβλήματα, όπως την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και τη διακοπή του ρεύματος σε πολλά σημεία της Ελλάδας.

Η σταδιακή βελτίωση της Δευτέρας παραχωρεί τη θέση της σε νέα κακοκαιρία από το απόγευμα της Τρίτης -με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά- η οποία πρόκειται να επεκταθεί την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα, δηλώνει στο Βήμα η μετεωρολόγος Γκέλυ Μουχασίρη. Ο καιρός θα παρουσιάσει προσωρινή βελτίωση από την Πέμπτη έως την Παρασκευή, οπότε οι βροχές θα επιστρέψουν.


Οι προβλέψεις της ΕΜΥ μιλούν, ακόμη, για πτώση δύο έως τριών βαθμών της θερμοκρασίας και αυξημένη υγρασία, σε σημείο να αναμένονται προβλήματα ορατότητας στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Η δυτική Ελλάδα θα βρεθεί, γενικά, στο επίκεντρο της κακοκαιρίας των ημερών, όπως και την Κυριακή, οπότε δοκιμάστηκε περισσότερο από τα αγριεμένα στοιχεία της φύσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ