Στον ανακριτή η σπείρα που φέρεται ότι τοποθετούσε βόμβες σε καταστήματα ανταγωνιστών
Με τις κατηγορίες της έκρηξης και της κατασκευής εκρηκτικών βομβών κατ εξακολούθηση (κακούργημα), της παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής εκρηκτικών και της παραβίασης τηλεφωνικών απορρήτων παραπέμφθηκαν την Παρασκευή να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή ο Ιωάννης Μπολέτσης και ο Βούλγαρος Ιβάν Αλεξάντρο. Μαζί τους παραπέμφθηκε -κατηγορούμενος για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή- ο επιχειρηματίας Γ.Μαυράκης, σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου.
25
Με τις κατηγορίες της έκρηξης και της κατασκευής εκρηκτικών βομβών κατ εξακολούθηση (κακούργημα), της παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής εκρηκτικών και της παραβίασης τηλεφωνικών απορρήτων παραπέμφθηκαν την Παρασκευή να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή ο Ιωάννης Μπολέτσης και ο Βούλγαρος Ιβάν Αλεξάντρο. Μαζί τους παραπέμφθηκε -κατηγορούμενος για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή- ο επιχειρηματίας Γ.Μαυράκης, σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου.
Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Μπολέτσης, 57 ετών, και ο Βούλγαρος Ιβάν Αλεξάντρο, 31 ετών, συνελήφθησαν επειδή ο πρώτος έβαλε τον δεύτερο να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς σε καταστήματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών του ανταγωνιστή Χρήστου Βαξεβανάκη.
Στην κατοχή του Μπολέτση βρέθηκαν δύο περίστροφα, ένα πιστόλι, ένα μπρελόκ πιστόλι, 600 φυσίγγια, 359 κασέτες με διάφορες συνομιλίες από υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, καθώς και δακτυλογραφημένες και χειρόγραφες καταγγελίες. Στο σπίτι του Βούλγαρου βρέθηκαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, ένα στιλέτο, δέκα φυσίγγια κρότου, 600.000 δραχμές και 76 δολάρια.
Ο Μπολέτσης διατηρεί καταστήματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον Πειραιά. Παρόμοια καταστήματα διατηρεί στην ίδια περιοχή και ο Βαξεβανάκης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεταξύ τους αντιδικία οικονομικού ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Ο Μπολέτσης φέρεται να έβαλε το Βούλγαρο υπάλληλό του να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στα καταστήματα του Βαξεβανάκη και στις 26 Ιουλίου του 2000 τοποθετήθηκε και εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο επί της οδού Σατωμβριάνδου 6 κατάστημα ηλεκτρονικών παιχνιδιών, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.
Όσον αφορά στο σύζυγο της κ. Χρονοπούλου, στο σπίτι του οποίου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα πιστόλι κρότου χωρίς άδεια, έγινε γνωστό ότι βρισκόταν μαζί με τους Μπολέτση και Αλεξάντρο την ώρα που οι τελευταίοι συνελήφθησαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
- Η προκλητική κίνηση του Σιμεόνε στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα: «Ώρα για ύπνο» (vid)
- Ο οργανισμός εποπτείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα ενισχύει τα πυρηνικά της όπλα
- M.A.T.C.H Athens: Δύο ημέρες οικολογίας, τέχνης και έρευνας στο Βύρωνα
- ΔΥΠΑ: Πώς θα φτάσετε τις 12 διανυκτερεύσεις με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Τι ισχύει για πολύτεκνους και ΑμεΑ
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442