
Θάνατος ασθενή στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας
Αθήνα: Η χορήγηση του φαρμάκου Augmentin είναι πιθανότατα η αιτία θανάτου του 52χρονου Γιάννη Χασενάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Παρασκευή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου νοσηλευόταν προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη.
Το θύμα αντιμετώπισε αναπνευστικό πρόβλημα και του έγινε ένεση με Augmentin. Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί αλλεργικό σοκ και, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ 100,4, οι μαρτυρίες υποστηρίζουν ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Το αντιβιοτικό αυτό φάρμακο περιέχει πενικιλίνη, η οποία είναι επικίνδυνη για όσους έχουν αλλεργία σε αυτήν.
Ήδη, στο νοσοκομείο διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε γίνει στο Χασενάκη αλλεργικό τεστ πριν του χορηγηθεί η αντιβίωση. Την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει για το θέμα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- «Σκηνικό Ιουλίου» στα νότια προάστια: Ηλιοθεραπεία και πρώτες βουτιές για τους Αθηναίους
- Η σέλφι και τα… χαμόγελα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ στη Βαρκελώνη
- Μεγάλη φωτιά στην Ακράτα – Ήχησε το 112 για εκκένωση στην Άνω Ποροβίτσα
- Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον επιζώντα του Άουσβιτς, Χάιντς Κούνιο
- Ολυμπιακός: Όσα «είπε» ο Μεντιλιμπαρ με την αποστολή…
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στην τσιμπίδα συνεργεία, φανοποιεία, πλυντήρια
