
Έφτασε στην Τσεχία ο ΣτεφανόπουλοςΜίλησε για όλα στα τοπικά ΜΜΕ
Στην Πράγα έφτασε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τσεχία, έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του, Βάτσλαβ Χάβελ. Στόχος των επαφών του θα είναι η περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων Αθήνας - Πράγας, ιδιαίτερα δε η περαιτέρω προώθηση των εμπορικών, οικονομικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.
Στην Πράγα έφτασε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τσεχία, έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του, Βάτσλαβ Χάβελ. Στόχος των επαφών του θα είναι η περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων Αθήνας – Πράγας, ιδιαίτερα δε η περαιτέρω προώθηση των εμπορικών, οικονομικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να επαναλάβει την ελληνική υποστήριξη στην προσπάθεια της Τσεχίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ενημερώσει για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας. Παράλληλα θα ανταλλάξει απόψεις για διεθνή ζητήματα και κυρίως για την κατάσταση στα Βαλκάνια με την τσεχική κυβέρνηση.
Εξάλλου, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στη μεγαλής κυκλοφορίας εφημερίδα Pravo, καθώς και στην τσεχική τηλεόραση, ο Κωστής Στεφανόπουλος μίλησε για την κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία και το Κόσοβο, αλλά και για το Κυπριακό, για το οποίο υπογράμμισε ότι η λύση του πρέπει να στηρίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και πρόσθεσε ότι «σφοδρή επιθυμία μας και κύριος στόχος μας είναι η ένταξη ενωμένης της Κύπρου στην ΕΕ».
Το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνομιλίες με τον Βάτσλαβ Χάβελ, στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Βάτσλαβ Κλάους και το βράδυ θα παρακαθήσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Τσέχος ομόλογός του.
- Ο Ντόντσιτς κατακτά ξανά την Ευρώπη
- Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία μέσα στην Αγία Σοφία
- Ντε Γκρες και επίσημα: Με τη σφραγίδα του ΣτΕ ο Παύλος και ακόμη 9 μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας
- Ο Τραμπ τα έβαλε και με τη Μελόνι – «Νόμιζα ότι είχε θάρρος, αλλά έκανα λάθος»
- Η Ουνιόν Βερολίνου στηρίζει την Μαρί Λουίζ Έτα – «Είναι ντροπή να γράφουν τέτοια σεξιστικά σχόλια»
- Ο Κάνιε Γουέστ δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο μόνος που «έφαγε πόρτα» από το Ηνωμένο Βασίλειο


