35

Σκληρή απάντηση στους ισχυρισμούς του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, περί ματαίωσης της κατασκευής του μετρό στη συμπρωτεύουσα έδωσε τη Παρασκευή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης. Ο ίδιος απέδωσε τις δηλώσεις του κ. Παπαγεωργόπουλου σε μικροκομματικές επιδιώξεις, κάνοντας λόγο για κινδυνολογίες και προφητείες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια.

Ο κ. Λαλιώτης υποστηρίζει ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει καταβάλει προσπάθειες για να ξεπεραστούν «τα προπατορικά αμαρτήματα» και τα σημαντικά λάθη στο σχεδιασμό του μετρό της Θεσσαλονίκης. Την ευθύνη για τα λάθη αυτά φέρουν -σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ- ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990-1993.


Παράλληλα, υποστηρίζει ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα το τελικό χρηματοδοτικό σχέδιο του έργου. Ο κ. Λαλιώτης επικαλείται, επίσης, την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή και λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης, συνολικού ύψους 220 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ