Σάββατο 25 Ιουλίου 2026
weather-icon 20o
Τρία μέτρα για την υγεία προωθεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Τρία μέτρα για την υγεία προωθεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Την ακύρωση της παραλαβής των δύο αεροσκαφών - ασθενοφόρων, την αναθεώρηση της λίστας φαρμάκων και την αναπροσαρμογή των ιατρικών πράξεων και επισκέψεων στα νοσοκομεία εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, τη Δευτέρα από τη Βουλή απαντώντας σε επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

27

Την ακύρωση της παραλαβής των δύο αεροσκαφών – ασθενοφόρων, την αναθεώρηση της λίστας φαρμάκων και την αναπροσαρμογή των ιατρικών πράξεων και επισκέψεων στα νοσοκομεία εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, τη Δευτέρα από τη Βουλή απαντώντας σε επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αναθεωρηθεί η λίστα φαρμάκων έπειτα από τη σχετική μελέτη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και τις διαβουλεύσεις του με τους συναρμόδιους υπουργούς.


Ο Αλέκος Παπαδόπουλος τόνισε ότι η αρμόδια επιτροπή ολοκληρώνει τον προσδιορισμό της τιμής μονάδας για τις ιατρικές πράξεις και επισκέψεις στα νοσοκομεία, μετά την ενδελεχή εξέταση του θέματος και την εισαγωγή του συστήματος μοριοδότησης.


«Θα υπάρξει συνεννόηση με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για τον τρόπο και τη διαδικασία εφαρμογής του νέου τιμολογίου. Το θέμα δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά το υπουργείο Υγείας θα επιμείνει» επισήμανε χαρακτηριστικά.


Τέλος, αναφερόμενος στα δύο αεροπλάνα – ασθενοφόρα, ο υπουργός Υγείας είπε ότι δεν θα παραληφθούν ύστερα από τα πορίσματα των δύο αρμόδιων επιτροπών παραλαβής λόγω της κακής διάταξης υγειονομικού υλικού και του εύρους εισόδου – εξόδου των ασθενών. «Η εταιρεία Πάτζιο έχει τεθεί σε έκπτωση και ζητήσαμε να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες στους επιθεωρητές που ανέλαβαν τον έλεγχο, αν και κατ εμάς η βασική ευθύνη είναι στην προμηθεύτρια εταιρεία» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Ιουλίου 2026
Cookies