
Κίνδυνο περιβαλλοντικής καταστροφής από τα Ολυμπιακά έργα επισημαίνουν στη Γ.Αγγελοπούλου οι οικολόγ
Το ενδεχόμενο καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος από την κατασκευή των Ολυμπιακών έργων επισημαίνουν στην πρόεδρο του «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, τέσσερις οικολογικές οργανώσεις. Πρόκειται για τη WWF Ελλάς, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και, τέλος, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
35
Το ενδεχόμενο καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος από την κατασκευή των Ολυμπιακών έργων επισημαίνουν στην πρόεδρο του «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, τέσσερις οικολογικές οργανώσεις. Πρόκειται για τη WWF Ελλάς, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και, τέλος, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Σε επιστολή τους προς την πρόεδρο του «Αθήνα 2004», οι οργανώσεις αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Σε αντίθεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, οι οποίοι σχεδιάστηκαν με αρκετά αυστηρές προδιαγραφές για την προστασία του περιβάλλοντος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας απειλούν όχι απλώς να μη σεβαστούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου αλλά και να προκαλέσουν μη αντιστρεπτές επιπτώσεις σε κάποιους από τους τελευταίους σημαντικούς βιότοπους της Αττικής».
Σε άλλο σημείο της επιστολής τους τονίζουν ότι η κατασκευή των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων κωπηλασίας και κανόε καγιάκ στο Σχοινιά, εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στο ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής, θα δημιουργήσει και ένα πολύ αρνητικό προηγούμενο για κάθε προστατευόμενη ελληνική περιοχή.
Εξάλλου, η άντληση νερού από τη λίμνη του Μαραθώνα, για να γεμίσουν οι δεξαμενές κωπηλασίας, συνεπάγεται πολύ κακή χρήση των υδάτινων πόρων που προορίζονται για την ύδρευση του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Για το λόγο αυτόν, οι οικολογικές οργανώσεις καλούν την κ. Αγγελοπούλου, ακόμα και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσει τη χωροθέτηση της περιοχής του Σχοινιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Τι απαντά ΕΟΔΥ στον «πόλεμο» για το ξήλωμα της πικροδάφνης από τα σχολεία
- LIVE: ΑΕΚ – Μπανταλόνα
- Επιχείρηση της Τροχαίας στον Λυκαβηττό για αυτοσχέδιους αγώνες – Τρεις οδηγοί έκαναν drift
- Νέα φωτογραφία του Τραμπ με τον Ιησού να τον αγκαλιάζει – Τι έγραψε στο Truth Social
- Το Παρίσι λέει «ναι» στην πώληση του Παρκ ντε Πρενς στην Παρί ΣΖ
- ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ απειλεί να απολύσει τον Τζερόμ Πάουελ από μέλος του ΔΣ της Fed

