Απέρριψε το ΣτΕ τις πρώτες προσφυγές για τις ταυτότητες
Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας την Τετάρτη δύο αιτήσεις για αναστολή της απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και της πολιτείας, βάσει της οποίας δεν θα αναγράφονται στις νέες ταυτότητες το θρήσκευμα και η ιθαγένεια των πολιτών.
Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας την Τετάρτη δύο αιτήσεις για αναστολή της απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και της πολιτείας, βάσει της οποίας δεν θα αναγράφονται στις νέες ταυτότητες το θρήσκευμα και η ιθαγένεια των πολιτών.
Συγκεκριμένα, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση των εκπροσώπων του Ελληνορθόδοξου Κινήματος Σωτηρίας (Α.Λύρας και Γ.Μαρκουλάτος), οι οποίοι υποστήριζαν ότι θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη με τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες και ότι θίγεται βάναυσα το θρησκευτικό και πατριωτικό τους συναίσθημα.
Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε (απόφαση 534/2000) ότι δεν επιβάλλεται στους κατόχους δελτίων ταυτότητας παλαιού τύπου να εφοδιαστούν αμέσως με νέα, επομένως η ηθική βλάβη που επικαλούνται οι αιτούντες δεν προκαλείται ευθέως και αμέσως.
Ομοίως, το ΣτΕ έκρινε απαράδεκτη την αίτηση του Ορθόδοξου Κινήματος Συνταγματικής Νομιμότητας και του δικηγόρου Πρ.Μιχαηλίδη (απόφαση 535/2000) για αναγραφή του θρησκεύματος, με το σκεπτικό ότι με τις προσβαλλόμενες πράξεις δεν εμποδίζεται η άμεση πραγμάτωση των σκοπών του κόμματος αλλά και δεν στοιχειοθετείται άμεσο συμφέρον που να δικαιολογεί την εν λόγω αίτηση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα