
Νέα στοιχεία για τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Υεμένη
Συνελήφθη ένας ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην πρεσβεία της Βρετανίας στην Υεμένη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ.
62
Συνελήφθη ένας ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην πρεσβεία της Βρετανίας στην Υεμένη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ.
Ο φερόμενος ως δράστης είναι μέλος της ισλαμικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Τζιχάντ, ανέφερε ο Σαλέχ σε τηλεοπτικό σταθμό του Κατάρ.
Η έκρηξη στη βρετανική πρεσβεία σημειώθηκε μία ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αντιτορπιλικό USS Cole, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 17 Αμερικανούς ναύτες.
Οι Αρχές της Υεμένης υποστήριξαν την Τετάρτη ότι οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, καθώς μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σημαντικές πληροφορίες.
Συγκεκριμένα, έχει εντοπιστεί το αυτοκίνητο που μετέφερε τη φουσκωτή λέμβο που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη, το εργαστήριο στο οποίο κατασκευάστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, καθώς και το κρησφύγετο των δύο δραστών.
«Η επίθεση είχε προσχεδιαστεί αρκετό καιρό» επισήμανε ο Σαλέχ, προσθέτοντας ότι (βάσει των τελευταίων πληροφοριών) οι δράστες ήταν σίγουρα Αραβες, πιθανότατα από τη Σαουδική Αραβία ή την Υεμένη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Λέσβος: Στη ΜΕΘ με μικροβιακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται 30χρονη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Οργή και προβληματισμός στη ΝΔ για τον Μακάριο Λαζαρίδη – Αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις Μητσοτάκη
- Το καλύτερο για τον σκύλο μας είναι να είμαστε συνεχώς «αγκαζέ» – Σωστά;
- Η Ευρώπη υψώνει «τείχος» στον χάλυβα
- Εκλογές στο Περού: Καταγγελίες για νοθεία ανεβάζουν την ένταση

