
Η ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής Ασίας – Ευρώπης
Η ειρήνη στη χερσόνησο της Κορέας θα είναι το βασικό αντικείμενο της Συνόδου Κορυφής Ασίας - Ευρώπης (ASEM), που αρχίζει την Παρασκευή στη Σεούλ. Στη σύνοδο, που θα διαρκέσει δύο ημέρες, θα συμμετάσχουν 25 ηγέτες από ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες. Την ίδια ώρα, η αστυνομία της Νοτίου Κορέας λαμβάνει έκτακτα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια παρόμοια με αυτά που σημειώθηκαν στην Πράγα κατά τη διάρκεια της συνόδου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
31
Η ειρήνη στη χερσόνησο της Κορέας θα είναι το βασικό αντικείμενο της Συνόδου Κορυφής Ασίας – Ευρώπης (ASEM), που αρχίζει την Παρασκευή στη Σεούλ. Στη σύνοδο, που θα διαρκέσει δύο ημέρες, θα συμμετάσχουν 25 ηγέτες από ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες. Την ίδια ώρα, η αστυνομία της Νοτίου Κορέας λαμβάνει έκτακτα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια παρόμοια με αυτά που σημειώθηκαν στην Πράγα κατά τη διάρκεια της συνόδου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου πρόκειται να υπογραφεί η Διακήρυξη της Σεούλ για την Ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο. Πάντως, οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες αξιωματούχοι έχουν απαλείψει από τη Διακήρυξη αναφορά για τη μείωση των όπλων μαζικής καταστροφής, μετά την αντίθεση της Κίνας.
«Είναι ευκολότερο να αφαιρέσουμε τα όπλα μαζικής καταστροφής στα χαρτιά παρά από τα οπλοστάσια. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μειωθεί στην πραγματικότητα ο αριθμός των όπλων μαζικής καταστροφής» δήλωσε ο επίτροπος της ΕΕ για εξωτερικές υποθέσεις Κρις Πάτεν.
Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Νοτίου Κορέας έχει προβεί σε έκτακτα μέτρα, καθώς περισσότερα από 20.000 άτομα αναμένεται ότι θα συρρεύσουν στη Σεούλ για να διαδηλώσουν κατά της παγκοσμιοποίησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης



