55

Υπό τον έλεγχο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά βρίσκονται από την Τετάρτη τα ποινικά μητρώα όλων των δυτών, πραγματογνωμόνων και άλλων αρμόδιων παραγόντων που ασχολούνται με τη συγκέντρωση και μελέτη των στοιχείων για τα αίτια του ναυαγίου του Εξπρές Σάμινα. Αφορμή για την έρευνα αυτή στάθηκαν οι καταγγελίες του συνηγόρου του υποπλοιάρχου Αντώνη Ψυχογιού ότι ένας από τους δύτες έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο αυτοδύτης Νικόλαος Λαμπράκος, τον οποίο ο ειδικός εφέτης ανακριτής Σύρου όρισε ειδικό πραγματογνώμονα εντεταλμένο να διερευνήσει το ναυάγιο του Σάμινα, ήταν τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού. Είχε καταδικαστεί το 1995 σε τρία χρόνια φυλάκιση για υπόθεση κλοπής, ενώ νωρίτερα είχε παραπεμφθεί σε δίκη και για άλλη μία υπόθεση κλοπής.


Το γεγονός αυτό γεννά ερωτηματικά αν τυχόν σημειώνονται προσπάθειες απόκρυψης ή αλλοίωσης στοιχείων, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε ο συνήγορος του Αντ.Ψυχογιού Π.Μαντούβαλος, δηλώνοντας: «Δεν πρέπει να υφίσταται καμία υποψία». Για το λόγο αυτόν, ζήτησε από τους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά να εξαιρεθούν από τις έρευνες άνθρωποι με βεβαρημένο ποινικό μητρώο.


Η Minoan Flying Dolphins δεν προέβη σε κανένα σχόλιο αναφορικά με τις καταγγελίες για την υπόθεση Λαμπράκου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας