35

Τα νέα λεωφορεία, η επέκταση των υφιστάμενων λεωφορειόδρομων και η ολοκλήρωση των έργων κατασκευής των γραμμών του μετρό θα δώσουν μια ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας, ανέφερε -μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό- ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος Βερελής.

Όπως δήλωσε, το υπουργείο Μεταφορών περιμένει έως τον Απρίλιο του επόμενου χρόνου 400 καινούργια λεωφορεία τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλιά. Παράλληλα, σχεδιάζεται και το ελαφρύ τραμ, μήκους περίπου 22 χλμ., το οποίο θα κατασκευαστεί στα επόμενα τρία χρόνια.


Ο υπουργός Μεταφορών, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η κυκλοφορία των λεωφορείων στους δρόμους κατά τα τελευταία δέκα χρόνια έχει πέσει από τα 20χλμ. στα 13χλμ. την ώρα, λόγω της αύξησης του αριθμού των ΙΧ.


Ο κ. Βερελής υπογράμμισε την ανάγκη για πρόσθετους λεωφορειόδρομους, μήκους 30 ή 35 χιλιομέτρων, και ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη έτοιμοι οκτώ λεωφορειόδρομοι στη Λεωφόρο Μεσογείων, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στην Εθνάρχου Μακαρίου στο Περιστέρι, στην Ακτή Κονδύλη και Καλιμασιώτη στον Πειραιά, στην Ιπποκράτους και στη Χαριλάου Τρικούπη.


«Εάν δεν δώσουμε χώρο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η κατάσταση θα γίνει ασφυκτική και θα οδηγήσει στην ακινησία» προειδοποίησε ο κ. Βερελής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ